حذف اندوتوکسین از آب با فرایند ازن زنی کاتالیتیکی غیرهمگن در حضور خاکستر استخوان

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: مجله آب و فاضلاب، دوره: 22، شماره: 79
  • کد COI اختصاصی: JR_WWJ-22-79_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 851
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس رضایی

دانشیار بهداشت محیط، دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تربیت مدرس، تهران

قادر غنی زاده

دکترای بهداشت محیط، دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تربیت مدرس، تهران

احمدرضا یزدانبخش

دانشیار بهداشت محیط، دانشکده علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی، تهران

قربان بهزادیان نژاد

استاد باکتری شناسی، دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تربیت مدرس، تهران

چکیده

اندوتوکسین از جمله آلاینده هایی است که ساختار لیپوپلی ساکاریدی داشته و از جدار خارجی باکتری های گرم منفی رها می شود. هدف از این مطالعه، بررسی حذف اندوتوکسین از آب با فرایند ازن زنی کاتالیتیکی در حضور خاکستر استخوان بود. در این تحقیق، اندوتوکسین مورد استفاده از دیواره سلولی باکتری اشریشیاکلی (ATCC 25922) با استفاده از روش استفان و جان استخراج شد. برای اندازه گیریاندوتوکسین از روش کروموژنیک لیمولوس آمبوسیت لایست در طول موج ٤٠٥ تا ٤١٠ نانومتر استفاده گردید. اندازه گیری ازن با روش یدید پتاسیم انجام شد. نتایج این تحقیق نشان داد که سرعت حذف اندوتوکسین با این فرایند برای خاکستر استخوان سیاه در محدوده Eu/ml.min 0/6 و برای ازن /خاکستر سفید Eu/ml.min 0/5 است. این فرایند دارای راندمان حذف 80 درصد بود. تغییر غلظت اولیه عوامل شرکت کننده در واکنش ، تأثیری در سرعت حذف اندوتوکسین نداشت. بر این اساس سینتیک واکنش حذف اندوتوکسین با این روش یک واکنش درجه صفر است. فرایند ازن زنی در حضور خاکستر استخوان نسبت به سایر روشهای مطالعه شده نظیر ازن زنی متداول و کلرزنی، روش مؤثرتری در حذف اندوتوکسین است و می تواند در حذف اندوتوکسین از آب مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها

اندوتوکسین، ازن زنی کاتالیتیکی، خاکستر استخوان، تصفیه آب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.