اثرات جامدات خشک و مواد حجم زا بر تثبت لجن فاضلاب شهری با کرم خاکی آیزنیا فتیدا
- سال انتشار: 1388
- محل انتشار: مجله آب و فاضلاب، دوره: 20، شماره: 70
- کد COI اختصاصی: JR_WWJ-20-70_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1059
نویسندگان
استاد گروه مهندسی محیط زیست ، دانشکده محیط زیست ، دانشگاه تهران
استادیار گروه مهندسی محیط زیست ، دانشکده محیط زیست ، دانشگاه تهران و دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر
دانشیار گروه بهداشت محیط دانشکده بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکی تهران
دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات ، پردیس ابوریحان ، دانشگاه تهران
چکیده
در بیشتر عملیات تصفیه فاضلاب ، مقدار زیادی لجن تولید می گردد که تقابل با آن نیازمند دقت است . تاکنون مطالعات زیادی پیرامون کاربرد کرمهای خاکی برای تثبیت لجن و فاضلاب به عنوان یکی از فرایندهای بیولوژیکی انجام شده است . در بخش اول این تحقیق ، اثرات متقابل جامدات خشک لجن و نوع مواد حجم زا مانند خاک اره ، کاه و کاغذ در مخلوط با لجن فعال با جامدات خشک 10، 15 و 20 درصد به تعداد 10 تیمار بر کاهش جامدات فرار لجن با استفاده از کرم خاکی آیزنیا فتیدا در مقیاس پایلوت و کاربرد 50 عدد کرم در هر تیمار به مدت 10 هفته مورد بررسی قرار گرفت . بیشینه کاهش جامدات فرار در مخلوط لجن با کاغذ با جامدات خشک 15 درصد ، معادل 0/03 ± 0/42 درصد در روز و کمینه آن در مخلوط لجن با کاه با جامدات خشک 15 درصد ، معادل 0/01 ± 0/26 درصد در روز به دست آمد. در بخش دوم ، بقای کرمهای خاکی آیزنیا فتیدا در لجن بی هوازی فاضلاب بررسی شد . در لجن خالص بی هوازی تازه ، تمام کرمها در طول 10 هفته اول به دلیل سمیت لجن دچار مرگ و میر شده و از هفته دهم به بعد و با کاهش سمیت ، میزان بقای آنها افزایش یافت و از هفته دوازدهم به بعد و با کاهش 25/40 درصد از جامدات فرار اولیه لجن ، کلیه کرمها زنده ماندند. در ح الی که در مخلوط لجن بی هوازی با کاغذ (جامدات خشک 15 درصد ) به دلیل بهبود شرایط هوازی ، از هفته هشتم به بعد و با کاهش 17/40 درصد از جامدات فرار اولیه لجن ، تمام کرمها زنده ماندند.کلیدواژه ها
آیزنیا فتیدا ، کرمهای خاکی ، لجن فعال ، لجن بی هوازی ، مواد حجم زا ، جامدات فرار ، کمپوست ، تصفیه لجنمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.