نگرشی در باب تنوع سازمانی مدل های قراردادهای مشارکت عمومی و خصوصی از منظر حقوق و نظارت محلی، منطقه ای و ملی حاکم بر آن ها

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس توسعه نظام تامین مالی در ایران
  • کد COI اختصاصی: IRFINANCE06_068
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 808
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد علی شمس

کارشناس ارشد حقوق خصوصی و مدرس دانشگاه

ذییح الله شمس

کارشناس ارشد حقوق خصوصی و مدرس دانشگاه

چکیده

با گذر زمان بیش ار پیش مشخص می گردد که دولت ها به تنهایی قادر به رویارویی با تقاضای مداوم خدمات نیستند و لازم است به دنبال جلب یاری سایر بخش های جامعه باشند. شراکت عمومی، خصوصی (pubic-private partnership) یکی از امیدبخش ترین شکل های چنین همکاری هایی است. واژه مشارکت عمومی-خصوصی به منظور توصیف طیف روابط ممکن بنی دولت ها و دیگر سازمان های غیردولتی و به منظور اجرای پروژه ها یا تامین خدمات به کار گرفته شده است. لذا تعیین شیوه ها، اهداق و فعالیت های گروهی نقش به سزایی در این حوزه ضروری است. از طرف دیگر لازم است بخش عمومی (دولت)، چارچوب قانونی مناسبی را برای تنظیم قرارداد سرمایه گذاری بخش خصوصی ایجاد کند. توجه به این نکته نیز بسیار مفید است که سازوکاررها بایستی برای به حداقل رساندن احتمال بروز انحراف و دخل و تصرف نابه جا در همه فرآیندهای تدارک عقد یا قرارداد ملحوظ شود و لذا فرآیند قراردادهایی که ناعادلانه پیش بینی پذیر نباشد، هم مقبولیت سیاسی و هم تمایل بسیاری از سرمایه گذاران بخش خصوصی را تنزل می دهد، شایان ذکر است در فرآیند شراکت عمومی و خصوصی، بخش خصوصی عموماٌ ترجیح می دهد که قرارداد به مثابه سازوکار اصلی نظارتی عمل کند که بر این مبنا لازم است نظارت محلی، مطقه ای و ملی را در بستر ملازمات حقوقی مورد اهمیت قرار داده و مورد بررسی دقیق قرار دهیم. ما در این مقاله برآنیم ابتدا تنوع سازمانی مدل های قراردادی مشارکت عمومی-خصوصی از منظر حقوق قراردادی را بررسی، سپس نقش نظارت محلی، منطقه ای و ملی حاکم بر آن ها را در تامین مالی این گونه قراردادها تحلیل نماییم.

کلیدواژه ها

مشارکت عمومی-خصوصی، قرارداد، نظارت، تامین مالی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.