چالش های موجود در مدیریت فرهنگ کارآفرینی مراکز آموزش عالی (مطالعه ی موردی دانشگاه پیام نور)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس اقتصاد و مدیریت کاربردی با رویکرد ملی
  • کد COI اختصاصی: TOROUD01_206
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 575
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا مختاری

عضو حق التدریس دانشگاه پیام نور

مهدیه تهماسبی

کارشناسی ارشد جامغه شناسی

چکیده

تحولات در محیط اجتماعی سبب شده است نطام تولید دانش نیز دست خوش تحول شده و به تبع آن دانشگاه نیز که محور و اساس این نظام می باشد دچار دگرگونی شود. تغییر رویکرد دانشجویان و دانش آموختگان از کارجویی به کارآفرینی شاید به سبب درک این مطلب است که در دنیای امروز دانش آموخته ای نسبت به سایرین دارای مزیت رقابتی است که پا را از حوزه دانش و محفوظات خود فراتر گذاشته و در حل مسایل عملی آن محدوده تخصص, مهارت داشته و موفق عمل کند. هدف از بررسی مورد نظر شناخت میزان مدیریت فرهنگ کارآفرینی در دانشگاه پیام نور و بررسی عوامل موثر در تغییرات آن بود که جهت رسیدن به هدف مورد نظر با استفاده از روش پیمایشی نمونه 250 نفری انتخاب گردید و پرسشنامه مورد بررسی با استفاده از چارچوب نظری تهیه گردید که چالش های مورد بررسی به عنوان متغیرهای مستقل انتخاب شدند که عبارتند از: عوامل فردی, عوامل خانوادگی, سرمایه اجتماعی, گذران اوقات فراغت, عوامل محیطی مشخص شده اند. برای بررسی اعتبار تحقیق از اعتبار صوری و برای بررسی روایی تحقیق از آلفای کرونباخ استفاده شده است و بنا بر اینکه مقدار آلفا برابر با 0.83 بوده نشانگر وجود همبستگی قوی درونی بین سوالات پرسشنامه می باشد و برای بررسی فرضیه های تحقیق از آزمونهای آماری پارامتری, ضریب همبستگی, رگرسیون چند متغیره و تحلیل مسیر استفاده شده است. نتایج بدست آمده نشان می دهد که در شناخت میزان کارآفرینی دانشجویان پیام نور استان نشان می دهد که میانگین میزان کارآفرینی دانشجویان در حد 67.58 درصد می باشد که در بررسی جزیی آن به ترتیب ریسک پذیری 74.86 درصد, اعتماد به نفس 66.93 درصد و میزان مشارکت دانشویان نیز 66.95 درصد می باشد که جهت بررسی عوامل تقویت کننده و نیز کاهش دهنده میزان کارآفرینی دانشجویان فرضیه های تحقیق (عوامل فردی, خانوادگی, ارزشهای شخصی, نحوه گذراندن اوقات فراغت و عوامل) مورد بررسی قرار گرفته که نتایج آن به صورت زیر قابل تحلیل می باشد. نتایج بررسی تفاوت بین عوامل فردی نشان دهنده این مطلب است که سن و مرکز و یا واحد دانشگاهی دانشجویان, با میزان کارآفرینی آنها تفاوت وجود دارد. نتایج بدست آمده از وضعیت خانواده با میزان کارآفرینی نشان می دهد که متغیرهای تعداد اعضای خانواده, شغل مادر, شغل پدر, تحصیلات پدر, تحصیلات مادر و سطح درآمد والدین تاثیر مهمی در میزان کارآفرینی دانشجویان داشته است, نتایج بدست آمده متغیرهای روابط خانوادگی حاکی از این مطلب است که احساس امنیت در میان اعضای خانواده و وجود اعتماد به نفس باعث افزایش میزان کارآفرینی و وجود مشاجره در خانواده باعث کاهش میزان کارآفرینی شده و نیز وجود فضای دستوری در خانواده و مشاجره در آن باعث کاهش میزان کارآفرینی دانشجویان گردیده است. نتایج بررسی از رابطه بین سرمایه اجتماعی با میزان کارآفرینی دانشجویان نشان می دهد که بین شاخص های مورد بررسی ملاکهای انتخاب همسر با میزان کارآفرینی دانشجویان رابطه وجود دارد. نتایج بررسی نحوه گذران اوقات فراغت حاکی از این مطلب است که سرگرم شدن با موبایل , خواب باعث کاهش کارآفرینی شده است. نتایج بررسی در تاثیر عوامل محیطی حاکی از این مطلب است که کار با اینترنت, برگزاری همایش و سمینار, وجود فضای سبز, امکانات ورزشی و وجود نشریه های تخصصی باعث افزایش میزان کارآفرینی دانشجویان شده است.

کلیدواژه ها

مدیریت کارآفرینی, فرهنگ کارآفرینی, چالش های کارآفرینی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.