تاثیر نا اطمینانی تورم بر نرخ ارز در ایران

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس اقتصاد و مدیریت کاربردی با رویکرد ملی
  • کد COI اختصاصی: TOROUD01_122
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1110
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباسعلی ابونوری

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی

محمد توکلیان

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی

چکیده

پدیده تورم بویژه در نرخهای بالا به طور مستقیم و غیر مستقیم, هزینه زیادی را بر جامعه تحمیل می نماید. همچنین پیامدهای سوء از نا اطمینانی تورم ناشی می شود. در این ارتباط سوالات زیر مطرح است: تورم و نا اطمینانی تورم بر نرخ ارز چه تاثیری دارد؟ آیا نا اطمینانی تورم بر نوسانات نرخ ارز تاثیر گذار است؟ مطالعه حاضر, تاثیرات تورم بر نرخ ارز در ایران در دوره 91-1371 را با در نظر گرفتن نااطمینانی تورم مورذ بررسی قرار داده است. مدلهای مورد استفاده در این تحقیق, الگوی واریانس ناهمسانی شرطی خودرگرسیو تعمیم یافته متقارن(EGARCH) جهت برآورد نااطمینانی تورم می باشد و همچنین مدل خودرگرسیوبرداری (VAR) جهت بررسی ارتباط بین متغیرها می باشد. در ادامه به منظور تحلیل رابطه بین متغیرهای مورد بررسی از تحلیل توابع عکس العمل آنی و تجزیه واریانس که دارای استفاده فراوانی در مدل های VAR می باشد استفاده شده است. کلیه متغیرها ماهیانه یا سالیانه بر حسب ریال محاسبه شد و آمار و اطلاعات از مرکز آمار ایران وبانک مرکزی ایران جمع آوری گردید. لذا نتایج حاکی از آن است رابطه دو سویه بین تورم و نرخ ارز برقرار بوده و با افزایش تورم, نااطمینانی تورم افزایش یافته و موجب نوسانات نرخ ارز در کوتاه مدت می گردد که این نوسانات خود اثر تورم زایی دارد.

کلیدواژه ها

نااطمینانی تورم , نرخ ارز , مدل واریانس ناهمسانی شرطی خودرگرسیو تعمیم یافته متقارن(EGARCH) , مدل خودرگرسیو برداری(VAR)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.