رویکردهای اقتصاد مقاومتی در عمل با تأملی بز صنعت برق

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس اقتصاد و مدیریت کاربردی با رویکرد ملی
  • کد COI اختصاصی: TOROUD01_075
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1158
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد عباسی

دانشجوی دکتری مدیریت سیستم ها, دانشگاه تربیت مدرس

نورا سالاریه

دانشجوی دکتری مدیریت منابع انسانی, موسسه آموزش عالی مدیریت و برنامه ریزی

الهوردی تقوی

دانش آموخته دکتری, واحد علوم و تحقیقات, دانشگاه آزاد اسلامی

چکیده

اقتصاد مقاومتی اصطلاحی است که در سال های اخیر توسط مقام معظم رهبری و برخی نخبگان اقتصادی کشور مطرح شده و بسیاری از صاحب نظران آن را راهکار مناسبی برای شرایط کنونی اقتصاد کشور و مقابله با تحریم ها می دانند. مقام معظم رهبری برای اولین بار در سال 1389 در دیدار با جمعی از کارآفرینان و فعالان اقتصادی کشور, معنای واقعی کارآفرینی در کشور را تحقق اقتصاد مقاومتی دانسته و بر ضرورت بوجود آمدن یک اقتصاد مقاومتی در کشور تاکید کردند. ایشان در پیام نوروزی سال 93 نیز تصریح نموده اند که اقتصاد مقاومتی یعنی آن اقتصادی که مقاوم است و با تحریکات و تکانه های جهانی تحت تاثیر قرار نمی گیرد. پایه های اقتصاد مقاومتی در کشور, اجرای سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی و حمایت از تولید است. در این نوع دیدگاه, اقتصاد کشور با اقتصادهای جهانی تعامل دارد اما متکی بر ظرفیت های کشور و مردم ایران است. مقاله حاضر به موشکافی ابعاد اقتصاد مقاومتی از دیدگاه مقام معظم رهبری و اقدامات انجام شده در صنعت برق می پردازد و روش پژوهش مذکور توصیفی است. با مطالعه دقیق بیانات ایشان, اقتصاد مقاومتی را در 10 بعد می توان دسته بندی نمود که شامل: برنامه ریزی و ثبات در برنامه های اقتصادی , مدیریت بهینه منابع ارزی , امنیت اقتصادی و مردمی کردن اقتصاد, توسعه کارافرینی, توسعه اقتصاد و صنایع دانش بنیان, حمایت از تولید ملی, استفاده بهینه از منابع, توسعه صادرات غیر نفتی و کاهش اتکا به نفت, استفاده از تولیدات داخلی و اصلاح الگوی مصرف و پرهیز از تجمل گرایی می شود.

کلیدواژه ها

اقتصاد مقاومتی ,صنعت برق ,صادرات برق ,تحقیق توصیفی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.