بررسی میزان تاثیر مدیریت دانش بر کارآفرینی سازمانی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس اقتصاد و مدیریت کاربردی با رویکرد ملی
  • کد COI اختصاصی: TOROUD01_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 906
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بنت الهدی ورمزیار

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مدیریت اجرایی دانشکده مهندسی پیشرفت دانشگاه علم و صنعت ایران

محمد کنعانی کاشانی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مدیریت اجرایی دانشکده مهندسی پیشرفت دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

ضرورت نگرش صحیح بر کارآفرینی سازمانی نه تنها به عنوان عاملی برای اشتغال بلکه به عنوان فرآیندی ارزش آفرین در جامعه به یکی از ملزومات توسعه اقتصادی در میان کشورها بدل شده است. از سویی دیگر در دنیای رقابتی کنونی سرمایه های یک سازمان فراتر از سرمایه های مالی و فیزیکی آن می باشد, دانش به عنوان یکی از سرمایه های اساسی سازمان از اهمیت زیادی برخوردار است, برخی مدیریت دانش را استفاده بهینه از دانش و توانایی های سازمان در راستای رسیدن به اهداف سازمان می دانند. هدف این پژوهش بررسی کارافرینی سازمانی و میزان تاثیر مدیریت دانش بر روی آن می باشد. مدیریت دانش به عنوان ابزاری توانمند شرکت ها را در ارتقای کارافرینی سازمانی یاری می کند. مدیریت دانش با ابعادی چون کسب و خلق دانش, ثبت , کاربرد و انتقال دانش مورد سنجش قرار گرفته شده است و کارافرینی سازمانی با ابعادی چون ایجاد شرکتها یا واحدهای مستقل, ایجاد کسب و کار جدید, نوآوری در محصول و خدمات, نوآوری در فرآیند, خود تجدیدی, ریسک پذیری, پیشگامی و رقابت تهاجمی مورد سنجش واقع شده است. وزارت صنعت, معدن وتجارت, جامعه آماری پژوهش حاضر می باشد و داده های این تحقیق توسط پرسشنامه جمع آوری شده است. پس از تحلیل داده ها و انجام تحلیل عاملی, ابعاد مدیریت دانش در هم ادغام شده و به سه بعد ایجاد دانش, بهره برداری از دانش و تسهیم دانش کاهش یافته و کارافرینی سازمانی نیز با ابعاد نوآوری و ریسک پذیری مورد سنجش قرار گرفته است. نتایج تحقیق بیانگر این است که مدیریت دانش بستری برای ایجاد کارافرینی سازمانی فراهم می آورد و می تواند در ایجاد کارافرینی سازمانی موثر باشد.

کلیدواژه ها

کارآفرینی سازمانی , ریسک پذیری, مدیریت دانش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.