قیاس نوآوری در معماری سنتی و معاصر در ایران
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: دومین همایش ملی معماری و شهرسازی اسلامی
- کد COI اختصاصی: IAU02_244
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1973
نویسندگان
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان، گروه معماری، زنجان، ایران
دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان، گروه معماری، زنجان، ایران
چکیده
به نظر می رسد یکی از مشکلات عمده معماران و به طور کلی طراحان چگونگی برقراری ارتباط با ریشه های سنتی و فرهنگی جامعه است که ضمن پرهیز از تکرار و حرکت در جهت خلق ایده ها و ابتکارات نو در غالب مفاهیم دیرباز و مورد اقبال جامعه نیزقرار گیرد. به عبارتی، معماران همواره با این چالش مواجه هستند که چگونگی قالب های سنتی را در طرح های مدرن به گونه ای منعکس نمایند که هم هویت سنتی خود را حفظ نماید و هم آنرا دچار انشقاق نگرداند و طرح های ارائه شده با ویژگی های تکنولوژیکی، فرهنگی و همچنین تنوع نیازهای جامعه پیشرفته معاصر سازگاری داشته باشد. پژوهش حاضر سعی دارد تا با بررسیمفهوم نوآوری در معماری سنتی و قیاس آن با مفهوم نوآوری در معماری مدرن راهکاری در زمینه گذار از این مرز ظریف و شکننده بین سنت و مدرنیته ارائه نماید. به عبارتی این پژوهش بر آن است با بررسی انواع روش ها و تکنیک های نوآورانه ای که معماران سنتی در خلق و ابداع آثار خود استفاده نموده اند، معماران معاصر را با هدف ظهور و بروز ایده های نو هم راستا با ریشه های فرهنگی و اجتماعی جامعه هدایت نماید و آنان را در اتصال با مفاهیم بنیادی معماری سنتی ایران نگاه داردکلیدواژه ها
خلاقیت، نوآوری، نوآوری در معماری سنتی، نوآوری در معماری معاصرمقالات مرتبط جدید
- اعتماد و تعاملات اجتماعی در فضای باز شهری
- مروری بر مفاهیم متناظر هوش در معماری و محیط کالبدی
- نقش تغییر کاربری خانه های تاریخی در افزایش اجتماع پذیری آن ها
- بررسی پتانسیل های گردشگری و جذب گردشگر در ابنیه های اسلامی ایران(مطالعه موردی: مقبره شیخ محمود شبستری)
- بررسی و شناسایی مولفه های پیاده راه در افزایش سرزندگی در شهرها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.