تجلی انگاره های شهر اسلامی در فضاهای شهری معاصر(نمونه موردی بازار سرشور مشهد)
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: دومین همایش ملی معماری و شهرسازی اسلامی
- کد COI اختصاصی: IAU02_073
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1272
نویسندگان
استاد گروه طراحی شهری دانشگاه تربیت مدرس
دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری دانشگاه تربیت مدرس
چکیده
شهر اسلامی بازتابی از اندیشه های متعالی دین مبین اسلام در تمامی جوانب می باشد و دارای مفاهیم خاصی است که تبلور آن در معماری و شهرسازی به وضوح قابل درک است. این مفاهیم در طول تاریخ با فرهنگ ایران امتزاج یافته و باتبعیت از ویژگی های محیطی و فلسفی و عامل زمان، فضاهای شهری را شکل داده اند. اوج هنر هنرمندان این مرز و بوم تجسم بخشی به عالی ترین مضامین در قالب کالبد معماری و شهری است. این تجسم بخشی خود را در شهر و فضاهایشهری متجلی می کند. فضاهای شهری به عنوان عنصری از ساخت فضایی شهر در برگیرنده روابط اجتماعی فرهنگیشهرها هستند. دراین راستا بازار به عنوان یکی از عناصر اصلی ساخت فضایی شهر، می تواند فراتر از نقش کالبدی خودزمینه ای مناسب برای ارتقاء مراودات اجتماعی و فرهنگی و وقوع زندگی جمعی در شهر فراهم آورد. بازار در ساختارشهرهای ایرانی در گذشته و تا به امروز نقش فعال و پویا داشته است، بازار سرشور در شهر مشهد نیز از قدیم به عنوان یکی از فضاهای شهری پویا و سرزنده در اطراف حرم مطهر رضوی می باشد. مقاله حاضر در پی بررسی تجلی انگاره های شهر اسلامی در فضاهای شهری و بازار سرشور به عنوان اثری که بخوردار از روح و فرهنگ و هویت یک سرزمین مبتنیبر اندیشه های الهی است و در تجلی خود پیام آور بسیاری از عوامل محیطی پنهان جامعه است، می باشد. برای نیل به این مقصود از روش پژوهش مطالعات کتابخانه ای و به شیوه توصیفی-تحلیلی بهره گرفته شده است.کلیدواژه ها
شهر اسلامی، فضای شهری، بازار سرشور مشهدمقالات مرتبط جدید
- Green Infrastructure in the ۱۵ -Minute City: Ecological Resilience and Urban Sustainability
- مروری بر معماری آب انبارها ( نمونه موردی آب انبار شش بادگیر یزد)
- معماری بیونیک
- Urban Lighting and Perceptions of Safety: Impacts and Innovations
- تحلیل انرژی نهفته در چرخه عمر ساختمان با تمرکز بر اجزا، تاثیرات زیستمحیطی و راهکارهای بهینهسازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.