بررسی مود شکست در نمونه تست کشش تک محوری و تست ضربه شارپی در فولاد درز جوش مارپیچ خطوط پر فشار انتقال گاز ایران
- سال انتشار: 1386
- محل انتشار: پانزدهمین کنفرانس سالانه مهندسی مکانیک
- کد COI اختصاصی: ISME15_288
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 9500
نویسندگان
استادیار گروه آموزشی مکانیک دانشگاه بیرجند
دانشجوی کارشناسی ارشد متالورژی دانشکده فنی دانشگاه تهران
کارشناس و مدیر واحد مهندسی شرکت لوله و تجهیزات سدید
کارشناس مهندسی مکانیک – دانشگاه بیرجند
چکیده
لوله های پرفشار فولادی معمول ترین و اقتصادی ترین وسایل انتقال انرژی از سایت تولید به بازار مصرف می باشند . این سازه ها در واقع نوعی مخزن فشار بالا محسوب می شوند که تا 80 درصد تنش تسلیم خود بارگذاری می گردند . در این فشارکاری مقاومت خط لوله در برابر رشد ترک نرم از اهمیت زیادی برخوردار است . در چند دهه گذشته در اروپا و آمریکا مدل های شکست نرم لوله بر اساس معیار انرژی شکست شارپی تدوین گردیده است . به دلیل اهمیت معیار شکست شارپی، در تحقیق حاضر ابتدا مقادیر انرژی شکست شارپی در یک لوله انتقال گاز ( پر فشار ) از نوع درز جوش مارپیچ با گرید ) API X70 ساخت شرکت لوله و تجهیزات سدید ) در سه ناحیه متفاوت به لحاظ ریز ساختار شامل فلز پایه (BM: Base Metal)فلزجوش (WM: Weld Metal) ، و ناحیه متأثر ازحرارت (HAZ: Heat Affected Zone) بدست آمده و سپس سطح مقطع شکست در هر ناحیه با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی مورد بررسی قرارمی گیرد . در نهایت نواحی شکست مسطح ( مود اول ) در مرکز نمونه ها و شکست برشی ( مود سوم ) در لبه های دو نمونه تست کشش و تست ضربه شارپی با هم مقایسه می گردند . سپس نتایج بدست آمده به تفصیل بحث و بررسی می گردندکلیدواژه ها
فولاد پراستحکام، لوله درز جوش مارپیچ، انرژی شارپی، شکست نرممقالات مرتبط جدید
- استفاده از دانش بومی مردم محلی در مدیریت پایدار منابع جنگلی و حفاظت ازتنوع زیستی
- کاربرد واقعیت مجازی و شبیه سازها
- رفتار مکانیکی سازه های هوشمند تقویت شده با آلیاژهای حافظه دار
- طراحی و ساخت اولین اتوبوس هیبرید الکتریکی خاورمیانه؛ مسیری به سوی ایرانی با هوای پاک
- توسعه و فناوریهای نیروگاه های گرمایی خورشیدی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.