بررسی تاثیر کودهای آلی بر روی کشت ارگانیک گیاه ریحان

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: سومین همایش ملی گیاهان دارویی
  • کد COI اختصاصی: HERBAL03_314
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 837
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حیدر ذوالنوریان

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمانشاه

فاطمه ابراهیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی

آرزو اکبری

کارشناس گیاهان گیاهان دارویی

چکیده

مصرف بی رویه از کودهای شیمیایی ،مواد آلی زمین های کشاورزی در کشور کاهش یافته و ترکیب خاک به بافت سخت و نامطلوبی تبدیل شده است که ضمن آلودگی خاک و منابع آب های زیر زمینی، باعثآلودگی زیست محیطی نیز می شوند و با جایگزینی کود های آلی می توان انتظار کاهش این مشکلات باشیم. امروزه استفاده از کودهای دامی و ورمی کمپوست و کشت ارگانیک یک جایگزین مطمئن برایافزایش بهره وری خاک و رشد گیاه در کشاورزی پایدار مطرح می باشد این آزمایش به منظور بررسی تاثیر کودهای دامی و ورمی کمپوست بر عملکرد کمی وکیفی گیاه ریحان در سال 1391 صورت گرفت.در این آزمایش دوسطح کود دامی( 10 و 20 تن در هکتار) و دو سطح کود ورمی کمپوست ( 3 و 5 تن در هکتار)در مقایسه با شاهد بدون کود بر روی تولید ارگانیک و سالم سبزی خوراکی از نوع ریحان بود،آزمایشی به صورت طرح بلوک های کامل تصادفی در 3 تکرار اجرا گردید. صفات یادداشت برداری شده در سه چین با استفاده از نرم افزار mstatc تجزیه واریانس و مقایسه میانگین با آزمون دانکن صورت گرفت . نتایج کل آن نشان می دهد که در تیمارهای ورمی کمپوست ( 5 و 3 تن در هکتار) ، کود دامی ( 20 و 10 تن در هکتار) و شاهد در برداشت اول بین صفات ارتفاع کل، طول دم برگ تفاوت معنی دار نداشته ولی طول پهنک، وزن تک بوته و وزن کل تفاوت خیلی معنی داری مشاهده گردید همچنین در برداشت دوم و سوم نیز بین تیمار ها تفاوت خیلی معنی دار مشاهده شد و در جمله بندی کل توصیه کود دامی به میزان 10 تن در هکتار و در صورت استفاده از ورمی کمپوست 3 تن در هکتار برای رسیدن به حداکثر شاخص تولید توصیه می شود.

کلیدواژه ها

محصول سالم و ارگانیک،جعفری،کود ورمی کمپوست، کود دامی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.