تاثیر تاریخ کشت و دوره غرقاب خاک بر برخی ویژگی های بیوشیمایی برگ گیاه دارویی سرخارگل (Echinacea purpurea (L.) Moench)
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: سومین همایش ملی گیاهان دارویی
- کد COI اختصاصی: HERBAL03_209
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 902
نویسندگان
دانشجوی دکترای زراعت و باغبانی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان
استادیار گروه زراعت، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان
دانشیار گروه زراعت و استاد گروه زراعت و اصلاح نباتات، پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی طبرستان، دانشگاه علومکشاورزی و منابع طبیعی سار
استاد گروه فیتوشیمی گیاهان دارویی، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
چکیده
این پژوهش با هدف بررسی اثر تاریخ کشت و دوره غرقاب خاک بر ظرفیت آنتی اکسیدانی گیاه دارویی سرخارگل ،(Echinacea purpurea (L.) Moench) به صورت کرت های یک بار خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه ی پژوهشی پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری طبرستان-دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری در سال 1391 اجرا شد. سه تاریخ کشت ( 10 تیر، نه مرداد و هشت شهریور 1391 ) در کرت های اصلی و دو دوره غرقاب خاک (سه و پنج روز) در کرت های فرعی قرار گرفتند. شرایط خاک بدون غرقاب به عنوان شاهد در نظر گرفته شد. یافته های این آزمایش نشان داد که پنج روز تنش غرقاب موجب کاهش مقدار کلروفیل a ، و (124/5 میکرو گرم بر گرم بافت تازه) کلروفیل b و (151/3 میکرو گرم بر گرم بافت تازه)، کلروفیل کل و نسبت کلروفیل a/b و (0/82 میکرو گرم بر گرم بافت تازه) در برگ گیاهانی شد که در تاریخ هشت شهریور نشا شده بودند. غرقاب پنج روزه سرخارگل ها، میزان فنل و فلاونوئید کل گیاهان نشا شده در تاریخ 10 تیر را به ترتیب به میزان 9/2 میلی گرم گالیک اسید در گرم بافت تازه) و 6/6 میلی گرم کاتچین در گرم بافت تازه) افزایش داد. بیشترین درصد بازدارندگی رادیکال آزاد DPPH حدود 80 درصد درصد بازدارندگی رادیکال آزاد هشت شهریور به دست آمد. در کل، با توجه به تغییرات ویژگی های بیوشیمیایی اندازه گیری شده، به نظر می رسد که گیاه سرخارگل تحمل نسبتاً خوبی به تنش غرقاب دارد.کلیدواژه ها
سرخارگل، فلاونوئید، فنل، کلروفیل کلمقالات مرتبط جدید
- بررسی رابطه میزان قدرت ارتباطی با جوانی جمعیت (مطالعه موردی: دانشجویان رشته روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان)
- رسیدگی به سقط درمانی و بازنگری قضایی آن
- درمان ناباروری با روش IVF
- اثر حفاظتی و بهبود دهندگی برخی گیاهان دارویی به عنوان آنتی اکسیدان های طبیعی بر کیفیت اسپرم های منجمد - یخ گشایی شده
- مروری بر بررسی اثر بخشی روش های کمک باروری با محوریت القاء تخمک گذاری در درمان زنان ناباور
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.