ارزیابی تاثیرات ضد میکروبی روغن خینجوک (پسته وحشی) بر روی باکتری های پاتوژن E.coli ،S.aureus و L.moncytogenes و مقایسه آن با روغن زیتون.

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: سومین همایش ملی گیاهان دارویی
  • کد COI اختصاصی: HERBAL03_137
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 914
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید نظری

دانشجوی کارشناسی ارشد میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان، قوچان، ایران

مسعود یاورمنش

استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

محمدحسین حداد خداپرست

استاد و عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

چکیده

خینجوک با نام علمی Pistacia Khinjuk متعلق به تیره Anacardiacea و جنس Pistacia می باشد. خینجوک یکی از سه گونه پسته می باشد که در ایران رشد می کند. برخی از گونه های پسته در تب سنتیبه عنوان ضد التهاب، ضد تب، ضد باکتری، ضد ویروس، در درمان اسهال و عفونت گلو به کار گرفته می شوند. هدف از انجام این پژوهش بررسی خواص ضدباکتریایی روغن خینجوک بر روی باکتری های پاتوژن شاخص استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیا کلی، لیستریامونوسیتوژنز و مقایسه آن با روغن زیتون می باشد. به این منظور از دو روش میکروبراث دیلوشن و دیسک دیفیوژن استفاده گردید. روغن زیتون فعالیت ضدباکتریایی بر روی باکتری های مورد آزمون در طیف حداقل غلظت بازدارندگی MIC بین 3.125 تا 50% ازخود نشان داد و MIC روغن خینجوک در طیف 3.125 تا 12.5 % تعیین شد. هر دو روغن بهترین تاثیر را بر روی باکتری های گرم مثبت از خود نشان دادند. کمترین MIC روغن زیتون بر روی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس 6.25% - 3.125 بیشترین آن روی باکتری اشرشیاکلی50% -25 بود. کمترین MIC روغن خینجوک روی باکتری لیستریامونوسیتوژنز 6.25% - 3.125 و بیشترین آن روی باکتری اشرشیاکلی 12.5% 6.25 تعیین شد. در نتایج آزمون دیسک دیفیوژن روغن زیتون، هیچ یک از باکتری ها قطر هاله عدم رشد نداشتند و روغن خینجوک تنها بر روی باکتری لیستریامنوسیتوژنز دارای قطر هاله هدم رشد بود mm 13-7 با توجه به نتایج آزمون ها می توان اینگونه بیان کرد که روغن خینجوک نسبت به روغن پرکاربردی مانند روغن زیتون دارای فعالیت ضد باکتریایی قوی تری می باشد

کلیدواژه ها

آنتی باکتریال، روغن خینجوک، روغن زیتون، پسته وحشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.