بررسی نوع مرگ سلولی القا شده توسط گیاه گزنه بر روی سلولهای سرطانی هلا

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: سومین همایش ملی گیاهان دارویی
  • کد COI اختصاصی: HERBAL03_104
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3127
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه میرزایی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر، گروه زیستشناسی، قائمشهر، ایران

سعید سلطانی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر، گروه زیستشناسی، قائمشهر، ایران

رمضان خانبابایی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر، گروه زیستشناسی، قائمشهر، ایران

چکیده

سرطان به دلیل عوارض جانبی کمتر از اهمیت فوق العادهای برخوردار است گیاه گزنه به دلیل دارا بودن ترکیبات شیمیایی موثر برای مطالعات سمیت سلولی با اهمیت میباشد در این مطالعه اثرات سایتوتوکسیک برگ و ساقه گیاه گزنه بر رده سلول سرطانی گردن رحم مورد بررسی قرار گرفت. در طی این تحقیق رده های سلول های سرطانی Hela خریداری شده از انستیتو پاستور ایران را کشت و تکثیر داده، جهت بررسی اثر سمیت سلولی عصاره اتانلی گیاه گزنه سلول ها را در مجاورت غلظت های مختلف عصاره (0/156، 0/312، 0/625، 1/25، 5ف 7/5، 10) قرار داده و در پایان تست MTT انجام داده شد. همچنین با کمک رنگ آمیزی اکریدین اورنج و پروپیدیوم آیوداید، تغییرات ایجاد شده در سلول ها طی آپوپتوز و نکروز به کمک میکروسکوپ فلورسانسی مورد بررسی قرار گرفت.در رده سلول های سرطانی Hela عصاره اتانلی گیاه گزنه در غلظت های 10، 5، 0.625، mg/ml رشد سلول ها را به طور معناداری نسبت به گروه کنترل کاهش داده است. بالاترین درصد مهار رشد در غلظت mg/ml 10 و میزان mg/ml C50 3/96 محاسبه گردید.نتایج بررسی سلول های رنگ آمیزی شده در زیر میکروسکوپ فلورسانس نیز نشان داد که پس از گذشت 4 ساعت سلول ها دچار تغییرات مورفولوژی شده و پس از 24 ساعت قطعه قطعه شدن و متراکم شدن کروماتین در سلول های آپوپتیک رخ می دهد. براساس یافته های حاصل از این پژوهش ، عصاره گیاهگزنه دارای اثر مهارکنندگی رشد بر روی رده سلول های سرطانی Hela می باشد وباعث مرگ سلولی آپوپتوزی در این سلول ها گردیده است.این بررسی به همراه مطالعات بعدی می تواند در جهت انتخاب داروی موثر سرطان مفید باشد.

کلیدواژه ها

سمیت سلولی،گزنه، رده های سلول های سرطانی، Hela ، آپوپتوز، MTT assay

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.