بررسی اثر دما و زمان دم آوری بر روی کل پلی فنول ها و قدرت آنتی اکسیدانیچای سفید

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: سومین همایش ملی گیاهان دارویی
  • کد COI اختصاصی: HERBAL03_053
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1058
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریبا هرمزی

گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار ۱- مسوول مکاتبه فریبا هرمزی

امیرحسین الهامی راد

گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار ۱- مسوول مکاتبه فریبا هرمزی

اکرم شریفی

گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار ۱- مسوول مکاتبه فریبا هرمزی

چکیده

چای دومین نوشیدنی پر مصرف جهان، بعد از آب است. از نظر نحوه تولید آن را به سه نوع اصلی ، بدون تخمیر (چای سفید و سبز) ، نیمه تخمیر (اولانگ) و تخمیرشده (سیاه) طبقه بندی می کنند. چای سفید دراصل چای حداقل فرآوری شده ای است که کمتر مورد مطالعه قرار گرفته و دارای بالاترین محتوای ترکیبات فنلی و آنتی اکسیدانی می باشد. هدف این تحقیق بررسی اثر زمان و دمای دم آوری بر روی میزاناستخراج ترکیبات فنلی و فعالیت آنتی اکسیدانی و انتخاب بهترین شرایط دم آوری نمونه های مختلف چای چابهار و نمونه تولیدی یک چای از لاهیجان بود. ابتدا نمونه های چای از نظر ویژگی سفید بازار زاهدان های فیزیکو شیمیایی و میکروبی طبق استانداردهای ملی و بین المللی آزمون گردید سپس با توجه به نتایج آزمون، نمونه های مطابق با استاندارد و دارای بهترین شرایط کیفی و کمی انتخاب و جهت تعیین مقدار کل پلی فنول ها به روش فولین سیوکالتیو و اندازه گیری ظرفیت آنتی اکسیدانی به روش DPPH آزمون شد که سه نمونه چای سفید برای سه دمای دم آوری 60، 70 و 80 درجه سانتی گراد در سه زمان 10، 30 و 50 دقیقه انتخاب و تمام آزمایشات در سه تکرار آزمون و آنالیز آماری با نرم افزار SAS انجام شد 0.01 > P نتایج نشان داد بالاترین میزان غلظت ترکیبات فنولی و فعالیت آنتی اکسیدانی در دمای 80 درجه سانتی گراد به مدت 50 دقیقه نسبت به سایر زمان ها و دماهای استخراج در این پژوهش بود.

کلیدواژه ها

چای سفید ، ترکیبات فنولی ، فعالیت آنتی اکسیدانی، دمای دم آوری، زمان دم آوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.