کالوس زایی ریز نمونه ی ساقه گیاه پنیرباد Withania coagulans در شرایط کشت درون شیشه ای

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: سومین همایش ملی گیاهان دارویی
  • کد COI اختصاصی: HERBAL03_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 956
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اعظم بحرینی

دانشجوی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت

یوسف امامی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی کرمان

اکرم بحرینی

دانشجوی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بافت

مریم احمدی رق ابادی

دانشجوی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت

چکیده

پنیر باد (Withania coagulans) از گیاهان خانواده سیب زمینی این گونه در جنوب ایران از جمله بلوچستان وجود دارد این گونه دارای ارزش دارویی و حفاظت خاک در برابر فرسایش بوده و نسبت بهخشکسالی از مقاومت قابل قبولی برخوردار می باشد. همچنین از آن به دلیل خاصیت انعقادی در تهیه پنیر محلی استفاده می شود این گیاه در هند و افغانستان نیز می روید .که در هندوستان مصرف زیادی در طب سنتی و بومی داشته و تعداد زیادی نام هندی دارد و یکی از آنها جین سینگ هندی است .به منظور بررسی امکان کالوس زایی در محیط کشت MS جامد ریز نمونه های برگ از دانهال های استریل جدا شده و در محیط حاوی اکسین قرار داده شدند این آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار به مرحله اجرا در آمد عامل غلظت در 2 سطح شامل (0، 1) عامل هورمون نیز در 4 سطح شامل (picloram, 2,4-D,,NAA,IBA) بود. عامل نور در دو سطح ( تاریکی و روشنایی ) نتایج داده ها نشان داد که در تمامی محیط های کالوس زایی 100% مشاهده شد . خصوصیات مورفولوژیکی کالوس شامل تراکم بندی کالوس، رنگ کالوس،درجه بندی کالوس مورد بررسی قرار گرفت. و همچنین مقایسه وزن تر و خشک کالوس ها نشان داد که بیشترین وزن خشک کالوس در محیط حاوی NAA با غلظت 0 میلی گرم بر لیتر و در شرایط تاریکی حاصل شد

کلیدواژه ها

کشت درون شیشه ای، کالوس زایی،ساقه پنیرباد Withania coagulan

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.