بررسی تأثیر اختلاط برخی علفکش ها بر کارآیی آنها در شالیزار

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: پنجمین همایش علوم علف های هرز ایران
  • کد COI اختصاصی: IRANWEED05_187
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 703
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده نسیبه هاشمی گوراب

دانشجویان کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد آستارا

بیژن یعقوبی

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات برنج کشور

علی واحدی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آستارا

معصومه موسویان کوهساره

دانشجویان کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد آستارا

چکیده

آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در سال 1391 در مؤسسه ی تحقیقات برنج کشور - رشت به منظور بررسی تأثیر اختلاط برخی علفکش های شالیزار بر گیاه سوزی، کنترل علف های هرز و عملکرد برنج انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل کاربرد تیوبنکارب (TB) به روش رایج قبل از نشاءکاری، بن سولفورن متیل (BSM) + تی بی (TB)، بوتاکلر + TB (کاربرد در دو زمان قبل و بعد از نشاءکاری) و شاهد بود. نتایج نشان داد که اختلاط TB با دیگر علفکش ها سبب کاهش گیاه سوزی این علفکش گردید (به استثنای اختلاط BSM + TB و کاربرد قبل از نشاءکاری). اختلاط فیزیکی دو باریک برگ کش TB و بوتاکلر سبب افزایش گیاه سوزی و مصرف تناوبی آنها کاهش گیاه سوزی برنج را به همراه داشت. TB + BSM دارای بیش از 90% کارآیی در کنترل سوروف، جگن و پهن برگ ها بود. صرف نظر از زمان مصرف، اختلاط فیزیکی دو باریک برگ کش بوتاکلر و TB سبب کاهش کارآیی آنها در کنترل علف های هرز و مصرف تناوبی آنها دارای کارآیی بهتری بود. اختلاط TB و BSM 46 تا 64 درصد افزایش در عملکرد شلتوک نسبت به کاربرد TB به روش قبل از کشت گردید. برای اجتناب از اثرات اختلالات رشدی تیوبنکارب و از طرفی برای بهره مندی از مزایای مثبت این علفکش اختلاط آن با سولفونیل اوره ها توصیه می گردد.

کلیدواژه ها

تیوبنکارب، علف هرز، گیاه سوزی، باریک برگ کش، پهن برگ کش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.