بررسی تأثیر زمان مصرف برخی علفکش های شالیزار در کنترل علف های هرز، رشد رویشی و عملکرد برنج

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: پنجمین همایش علوم علف های هرز ایران
  • کد COI اختصاصی: IRANWEED05_181
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2642
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه موسویان کوهساره

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد آستارا

بیژن یعقوبی

اعضای هیات علمی موسسه تحقیقات برنج کشور

علی واحدی

اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آستارا

سیده نسیبه هاشمی گوراب

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد آستارا

چکیده

این بررسی در سال زراعی 1391 در مزارع آزمایشی مؤسسه تحقیقات برنج کشور رشت در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا گردید. تیمارهای آزمایش شامل علفکش های بن سولفورون متیل، اکسادیارژیل، بوتاکلر، تیوبنکارب و شاهد وجین دستی و آلوده به علف هرز بود. علفکش ها در دز توصیه شده و در دو زمان مصرف قبل و بعد از نشاءکاری بررسی شدند. نتایج نشان داد کارایی علفکش ها در کنترل علف های هرز، رشد رویشی و عملکرد برنج در زمان های مختلف مصرف و برای علفکش های مختلف، متفاوت بود. بن سولفورون متیل بطور نسبی سوروف و بطور کامل جگن و پهن برگ ها را کنترل کرد و کاربرد آن پس از نشاءکاری بهتر از قبل از نشاءکاری بود. سه علفکش اکسادیارژیل، بوتاکلر و تیوبنکارب فاقد کارایی قابل قبول در کنترل جگن و پهن برگ ها بوده و در کنترل سوروف دارای تشابه نسبی بودند. بعلاوه این سه علفکش دارای عملکرد شلتوک متفاوتی بودند. بیشترین و کمترین شلتوک به ترتیب در تیمار بوتاکلر و بن سولفورون متیل به دست آمد. اکسادیارژیل در بین علفکش های باریک برگ کش دارای کمترین عملکرد به دلیل کنترل کمتر سوروف بود. بعلاوه کاربرد تیوبنکارب قبل از نشاءکاری به دلیل ایجاد اختلالات رشدی در برنج علیرغم کنترل خوب علف های هرز دارای عملکرد نسبی پایین تری بود.

کلیدواژه ها

پهن برگ، جگن، سوروف، بن سولفورون متیل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.