ارزیابی امکان اختلاط پهن برگ کش های کاربردی با باریک برگ کش های رایج مزارع گندم

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: پنجمین همایش علوم علف های هرز ایران
  • کد COI اختصاصی: IRANWEED05_143
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 994
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدعلی باغستانی

استاد موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور، بخش تحقیقات علف های هرز

اسکندر زند

استاد موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور، بخش تحقیقات علف های هرز

فرید لطفی ماوی

کارشناس ارشد علف های هرز

چکیده

برای ارزیابی امکان اختلاط پهن برگ کش های کاربردی با باریک برگ کش های رایج مزارع گندم، آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار در مناطق گنبد، دزفول و شاهرود در طی سال های زراعی 88-1387 اجرا گردید. علف کش های ام سی پی آ + دیکلوپروپ پی + مکوپروپ پی به میزان توصیه شده 2/5 لیتر و بروموکسینیل + ام سی پی آ به میزان 1/5 لیتر در هکتار از ماده تجارتی با باریک برگ کش های کلودینافوپ پروپارژیل با میزان های 0/8، 1 و 1/2 لیتر و فنوکساپروپ پی اتیل با مقادیر 1، 1/2، 1/4 لیتر از ماده تجارتی در هکتار با تیمارهای استاندارد تری بنورون متیل 20 گرم از ماده تجارتی در هکتار + کلودینافوپ پروپارژیل 0/8 لیتر از ماده تجارتی در هکتار و علف کش دو منظوره یدوسولفورون متیل سدیم + مزوسولفورون متیل به میزان 350 گرم در هکتار به همراه سیتوگیت 2 در هزار مورد مقایسه قرار گرفتند. نتایج نشان داد، اختلاط ام سی پی آ + دیکلوپروپ پی + مکوپروپ پی به میزان 2/5 لیتر در هکتار به همراه کلودینافوپ پروپارژیل به میزان 0/8 لیتر در هکتار و مخلوط بروموکسینیل + ام سی پی آ به میزان 1/5 لیتر در هکتار به همراه کلودینافوپ پروپارژیل به میزان 0/8 تا 1 لیتر در هکتار از نتایج بسیار رضایت بخشی در کنترل علف های هرز پهن برگ و باریک برگ داشت. علف کش فنوکساپروپ پی اتیل کارایی مناسبی در کنترل علف های هرز باریک برگ نداشت ولی در برخی از تیمارهای اختلاط سبب بروز اثرات سینرژیکی روی علف های هرز پهن برگ گردید.

کلیدواژه ها

بروموکسنیل + ام سی پی آ، کلودینافوپ پروپارژیل، گرانستار، اختلاط

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.