بررسی کارایی علف کش تری فلوکسی سولفورون سدیم در کنترل علف های هرز پنبه (Gossypiumhirsutum L) در منطقه بیرجند
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: پنجمین همایش علوم علف های هرز ایران
- کد COI اختصاصی: IRANWEED05_137
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2161
نویسندگان
دانشجوی دکترای زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند
دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند
چکیده
به منظور بررسی کارایی علف کش تری فلوکسی سولفورون سدیم در کنترل علف های هرز پنبه در منطقه بیرجند، آزمایشی به صورت اسپلیت پلات و در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با 9 تیمار و 3 تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند در سال 1390 انجام گرفت. سطوح فاکتور وضعیت رطوبتی خاک به ترتیب شامل آبیاری زمین در زمان تخلیه 25، 50 و 756 درصد ظرفیت زراعی مزرعه در کرتهای اصلی آزمایش با کالیبراسیون تانسیومتر بر مبنای درصد تخلیه آب خاک مورد نظر اعمال شد. سمپاشی در کرتهای فرعی نیز با علف کش تری فلوکسی سولفورون سدیم WG75% با مقادیر 15، 20 و 25 گرم در هکتار با مویان (سیتوگیت 2 در هزار) در مرحله 5 برگی پنبه صورت گرفت. بر اساس نتایج، اختلاف معنی داری بین غلظت های مختلف علف کش در کاهش وزن تر و خشک علف های هرز باریک برگ، پهن برگ و کل علف های هرز در 15 و 30 رزو پس از سمپاشی مشاهده نشد. بعلاوه گرچه کاربرد علف کش (میانگین 3 غلظت) سبب کاهش معنی دار تراکم برخی از علف های هرز گردید، اما کارایی لازم برای جلوگیری از رشد علف های هرز باقی مانده را نداشت. از طرفی ثابت ماندن وزن تر کل علف های هرز بین دو زمان 15 و 30 روز پس از سمپاشی نیز ناکارآمدی این علف کش در کنترل علف های هرز پنبه در شرایط مورد آزمایش در بیرجند را تایید می نماید.کلیدواژه ها
تانسیومتر، کالیبراسیون، ظرفیت زراعی، تری فلوکسی سولفورون سدیممقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.