بررسی کارایی علفکش نیکوسولفورون به روش سم آبیاری (سنترپیوت) در مقایسه با روش های معمول سمپاشی در کنترل علف های هرز ذرت (.Zea mays L)
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: پنجمین همایش علوم علف های هرز ایران
- کد COI اختصاصی: IRANWEED05_130
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1013
نویسندگان
دانشجویان کارشناسی ارشد شناسایی و مبارزه با علف های هرز دانشگاه تهران
دانشجویان کارشناسی ارشد شناسایی و مبارزه با علف های هرز دانشگاه تهران
اعضا هیات علمی دانشگاه تهران
اعضا هیات علمی دانشگاه تهران
چکیده
به منظور بررسی کارایی علفکش نیکوسولفورون به همراه مویان (سیتوگیت)، به روش سم آبیاری (Herbigation) در مقایسه با روش های معمول سمپاشی، آزمایشی بصورت طرح بلوک کامل تصادفی با چهار تکرار در سال زراعی 90-1389 در مزرعه تحقیقاتی پردیس کشاورزی دانشگاه تهران انجام گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل 1)کاربرد علفکش نیکوسولفورون بوسیله سیستم آبیاری بارانی با غلظت توصیه شده (2 لیتر در هکتار)، 2) کاربرد علفکش نیکوسولفورون به روش سمپاشی پشت تراکتوری با غلظت توصیه شده، 3) کاربرد علفکش نیکوسولفورون بوسیله سمپاش پشتی با غلظت کاهش یافته (1 لیتر در هکتار) و 4) شاهد بدون کاربرد علفکش، به همراه مواد افزودنی سیتوگیت در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که روش های مختلف کاربرد علفکش نیکوسولفورون سبب کاهش معنی دار میزان تراکم، بیوماس خشک علف های هرز و به دنبال آن افزایش عملکرد علوفه گردید. در این آزمایش روش سمپاشی با تراکتور با دز کامل بهترین تیمار در کنترل علف های هرز تعیین شد. همچنین روش های سم آبیاری و سمپاش پشتی با غلظت کاهش یافته در کاهش معنی دار تراکم، زیست توده علف های هرز و افزایش عملکرد علوفه روند مشابهی داشتند، بنابراین، می توان با کاربرد مواد افزودنی و افزایش کارائی علفکش، از روش سم آبیاری با دز کاهش یافته در مدیریت علف های هرز مزارع مجهز به این سامانه استفاده کرد.کلیدواژه ها
سمآبیاری، نیکوسولفورون، علف های هرز، سنترپیوتمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.