بررسی کارایی علف کش های سولفوسولفورون و سولفوسولفورون + مت سولفورون متیل در کنترل اکوتیپ های جودره (Hordeum spontaneum) در گندم

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: پنجمین همایش علوم علف های هرز ایران
  • کد COI اختصاصی: IRANWEED05_129
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1059
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن پورعلی مغانلو

دانشجوی کارشناسی ارشد شناسایی و مبارزه با علف های هرز دانشگاه تهران

حسن علیزاده

اعضای هئیت علمی دانشگاه تهران

مصطفی اویسی

اعضای هئیت علمی دانشگاه تهران

سیروان بابائی

دانشجوی دکتری علوم علف های هرز، دانشگاه تهران

چکیده

به منظور بررسی کارایی علفکش های سولفوسولفورون و سولفوسولفورون + مت سولفورون متیل در کنترل اکوتیپ های جودره (Hordeum spontaneum) در گندم، آزمایشی در قالب طرح فاکتوریل اسپیلیت با سه تکرار در مزرعه پژوهشی پردیس کشاورزی دانشگاه تهران واقع در کرج انجام شد . تیمارهای آزمایشی دارای دو فاکتور اصلی و یک فاکتور فرعی بود. فاکتورهای اصلی شامل علفکش (سولفوسولفورون و سولفوسولفورون + مت سولفورون متیل) و زمان کاربرد علفکش (مرحله 2 تا 4 برگی و مرحله گره دوم) و فاکتور فرعی شامل شش توده مختلف جودره (فارس، خوزستان، خراسان رضوی، کرمانشاه، تهران و قزوین) بود. نتایج نشان داد علفکش های سولفوسولفورون و سولفوسولفورون+ مت سولفورون متیل با اثر کنترل مشابه باعث کاهش وزن خشک علف هرز در مرحله دو تا چهار برگی گردیدند. تقریبا اکثر توده های جمیعتی علف هرز با مصرف سولفوسولفورون وسولفوسولفورون+ متسولفورون متیل در مرحله 2 تا 4 برگی بطور کامل نابود شد. کاربرد علفکش سولفوسولفورون در مرحله گره دوم در بین توده های جودره نتایج متفاوتی را در پی داشت. اکوتیپ های خوزستان، کرمانشاه و قزوین در مقایسه با سایر جمعیتها از تحمل نسبی برخوردار بودند. در مرحله گره دوم، سولفوسولفورون + مت سولفورون متیل عملکرد بهتری داشت. در مجموع استفاده از علفکشهای سولفوسولفورون ( 26گرم در هکتار) و سولفوسولفورون + متسولفورون متیل (40 گرم در هکتار) در مرحله دوتا چهار برگی کارایی بهتری بر روی کنترل اکثر توده های علف هرز داشت. دستیابی به زمان بهینه مصرف علفکش گام موثری در جهت افزایش کارایی علفکش و جلوگیری از کاربرد بی رویه این نهاده های شیمیایی محسوب می شود.

کلیدواژه ها

سولفوسولفورون و سولفوسولفورون + مت سولفورون متیل، گندم، اکوتیپ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.