بررسی تاثیر علف کش های فورام سولفورون، سولفوسولفورون، متری بوزین و آکلونیفن بر تولید گوجه فرنگی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: پنجمین همایش علوم علف های هرز ایران
  • کد COI اختصاصی: IRANWEED05_078
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 9158
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید قصاب محمدآبادی

رئیس هیت مدیره مزرعه نمونه آستان قدس رضوی

مجید عباس پور

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی خراسان رضوی

مهدی نصیرپور

کارشناسان واحد تحقیق و توسعه مزرعه نمونه آستان قدس رضوی

مجتبی ظفریان

کارشناسان واحد تحقیق و توسعه مزرعه نمونه آستان قدس رضوی

چکیده

به منظور بررسی کارایی علف کش ها در کنترل علف های هرز و عملکرد گوجه فرنگی، آزمایشی در سال 1389 در شهرستان چناران در استان خراسان رضوی انجام شد. آزمایش در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار به اجرا در آمد. تیمارهای آزمایش شامل علف کش سولفورون (آپیروس) در پنج سطح (0، 20، 40، 60 و 80 گرم در هکتار)، علف کش آکلونیفن (چلنج) در پنج سطح (0، 1، 2، 3 و 4 لیتر در هکتار)، فورام سولفورون (اکوئیپ) در پنج سطح (0، 1، 1/5، 2 و 2/5 لیتر در هکتار) و علف کش متری بوزین (سنکور) در پنج سطح ( 0، 100، 200، 300 و 600 گرم در هکتار) بود. کرت شاهد شامل شاهد با علف هرز بود. به منظور اندازه گیری صفات تعداد، وزن خشک و درصد مهار علف های هرز و عملکرد گوجه فرنگی در هکتار نمونه برداری 20 روز پس از تیمار علف کش و در پایان دوره رشد انجام شد. بر اساس نتایج حاصله کمترین تعداد و وزن خشک علف های هرز در تیمارهای کاربرد علف کش آکلونیفن و سولفو سولفورون و فورام سولفورون و بیشترین و کمترین درصد مهار علف های هرز به ترتیب در کاربرد علف کش های آکلونیفن و متری بوزین حاصل شد. هم چنین علف کش فورام سولفورون حائز بیشترین عملکرد گوجه فرنگی شد. در مجموع علف کش های فورام سولفورون در دز 1/5 و 2/5 لیتر در هکتار، آکلونیفن در دز 4 لیتر در هکتار، متری بوزین در دز 600 گرم در هکتار و سولفورون در دز 20 گرم در هکتار هم کنترل مطلوب علف های هرز و هم بالاترین عملکرد های گوجه فرنگی را با کمترین خسارت به گیاه زراعی در پی داشتند.

کلیدواژه ها

دز علف کش، درصد مهار علف هرز، عملکرد گوجه فرنگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.