اثر سامانه های مختلف خاک ورزی و نوع کود نیتروژن بر تراکم علف های هرز گندم

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: پنجمین همایش علوم علف های هرز ایران
  • کد COI اختصاصی: IRANWEED05_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 748
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهه قیصری

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

رضا حمیدی

اعضای هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

سید عبدالرضا کاظمینی

اعضای هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

نجفعلی کریمیان

اعضای هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

چکیده

این آزمایش در سال زراعی 91- 90 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی شیراز، منطقه باجگاه به صورت کرت های خردشده، در قالب بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار اجراشد به طوری که روش های خاک ورزی: خاک ورزی مرسوم (شخم، دیسک و لولر)، کم خاک ورزی (استفاده از دستگاه خاک ورز مرکب) و بی خاک ورزی (کشت مستقیم بذر در زمین) به عنوان کرت های اصلی و دو نوع کود نیتروژن (اوره و نیترات آمونیوم) به عنوان کرت های فرعی بودند. نتایج نشان دادندکه تراکم علف های هرز پهن برگ و جمعیت کل علف های هرز، در کلیه مراحل رشد، در سامانه های بی خاک ورزی و کم خاک ورزی بیشتر از سامانه خاک ورزی متداول بود با این وجود تراکم علف های هرز باریک برگ تحت تأثیر سامانه خاک ورزی قرار نگرفت. نوع کود نیتروژن و برهم کنش بین سامانه خاک ورزی و نوع کود نیتروژن بر تراکم علف های هرز باریک برگ و پهن برگ و جمعیت کل علف های هرز در کلیه مراحل رشدی تأثیر معنی داری نداشتند. از آنجایی که بکارگیری سامانه های بی خاک ورزی و کم خاک ورزی راه مناسبی برای رسیدن به کشاورزی پایدار است، لزوم مطالعه بیشتر در زمینه تأثیر این سامانه ها و تغذیه گیاهی بر قدرت رقابت و تراکم علف های هرز لازم می باشد.

کلیدواژه ها

گندم، سامانه های خاک ورزی، تراکم علف های هرز، نیتروژن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.