مطالعه دامنهها و جایگاههای فعال پروتئین های موثر در تنش فلزات سنگین در گیاهان و جانوران

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: چهارمین همایش بیوانفورماتیک ایران
  • کد COI اختصاصی: IBIS04_140
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 558
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا زکیپور

شیراز دانشگاه شیراز دانشکده کشاورزی بخش زراعت و اصلاح نباتات

عباس عالم زاده

دانشگاه شیراز دانشکده کشاورزی بخش زراعت و اصلاح نباتات

نرجس راهپیما سروستانی

دانشگاه شیراز دانشکده کشاورزی بخش زراعت و اصلاح نباتات

اسماعیل ابراهیمی

دانشگاه شیراز دانشکده کشاورزی بخش زراعت و اصلاح نباتات

چکیده

به منظور شناسائی و مطالعه دامنهها و جایگاه های فعال پروتئین های موثر در تنش فلزات سنگین در گیاهان و جانوران ،82 داده از پایگاه داده expasy جمعآوری شد با استفاده از سایت pfam دامنههای پروتئینی و با استفاده از سایت npsa جایگاههای فعال پروتئینی شناسائی و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج حاصل از بررسی 31 دامنه پروتئینی نشان داد که پروتئینهای گیاهی و جانوری از لحاظ دامنه پروتئینی با هم تفاوت معن یداری دارن د. در حالیکه درپروتئین های گیاهی دامنه 2metallothio- وجود دارد، پروتئین های جانوری فاقد این دامنه هستند و به جای آن دارای دامنه metallothio م یباشن د. نتایجهمچنین نشان دادند که طیف فعالیت دامنه metallothio-2 بسیار محدود بوده و تنها قادر به ایجاد پیوند با فلز مس میباشد درحالیکه دامن ه metallothio گستره فعالیت بیشتری داشته و قادر به اتصال به فلزات مختلف از قبیل مس، روی و کادمیم میباشد. نتایج حاصل از بررسی 81 جایگاه فعال بین دو گروهگیاهی و جانوری نشان داد که دو جایگاه Amidation و N-glycosylation بیشتر در گیاهان و جایگاهVertebrate metallothioneins signature بیشتردر جانوان دیده میشود. بر اساس نتایج حاصله میتوان گفت اگرچه تمام پروتئینهای مورد بررسی در این تحقیق در تحمل به تنش فلزات سنگین موثرهستند اما تفاوت های مشخصی بین پروتئینهای گیاهی و جانوری وجود دارد که با شناسائی آنها می توان گیاهان برتر برای فعالیتهای گیاهپالائی تولید کرد.

کلیدواژه ها

تنش فلزات سنگین، دامنه پروتئینی ،metallothio، جایگاه فعال پروتئینی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.