تجزیه و تحلیل استراتژی قرارداد (روش اجرای پروژه) در پروژه هایساخت و ساز با رویکرد تحلیل شبکه ای (ANP)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت، کارآفرینی و توسعه اقتصادی
  • کد COI اختصاصی: EME02_907
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1678
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رویا مقدسی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد، گروه مدیریت، نجف آباد، ایران

رضا انصاری

دکترای مدیریت، عضو هیئت علمی گروه مدیریت، دانشگاه اصفهان

چکیده

پروژه ها معمولاً بر اساس روشهایی که از آنها تحت عنوان روش اجرای پروژه (PDS) نام برده میشود، اجرا میشوند. روش اجرای پروژه، روش سازماندهی پروژه میباشد که کارفرما این روش را برای مدیریت فرآیندهای جامع طراحی، ساخت، روابط داخلی، مراحل اجرا، تعهدات و روابط قراردادی، به کار میگیرد. انتخاب روش مناسب اجرای پروژه یکی از معیارهای موفقیت پروژه است. مهمترین این روشها عبارتند از روش سه عاملی طراحی/ مناقصه/ ساخت (D.B.B)، روش طراحی/ ساخت (D.B) و روش مدیریت اجرا (CM). هر یک از این روشها شامل زیر مجموعه هایی میباشد که در این تحقیق 10 روش از این زیر مجموعه ها مورد بررسی قرار میگیرد. نکته ای که باید مورد توجه قرار داد این است که هیچ یک از این روشها به طور مطلق بهتر از دیگری نیست. به عبارتی دیگر با توجه به مشخصات هر پروژه یکی از این روشها از سایر روشها مناسبتر است. با توجه به حجم کاری زیاد پروژه ها، انتخاب روش اجرای پروژه بسیار حائز اهمیت میباشد که تأثیر قابل ملاحظه ای بر موفقیت پروژه دارد. در این مقاله یک سیستم پشتیبانی تصمیم گیری چند معیاره (MCDM) به کمک فرآیند تحلیل شبکه ای (ANP) برای انتخاب روش مناسب اجرای پروژه ارائه گردیده است. نتایج این تحقیق نشان داد که روش طراحی/ ساخت مناسبترین روش برای پروژه های عمرانی شهرداری اصفهان میباشد.

کلیدواژه ها

طراحی/ مناقصه/ ساخت (DBB)، طراحی/ ساخت (DB)، مدیریت ساخت (CM)، روش اجرای پروژه (PDS)، فرآیند تحلیل شبکه ای (ANP)، کارفرما و پیمانکار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.