بررسی نقش شاخص تسهیل کسب و کار در جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت، کارآفرینی و توسعه اقتصادی
- کد COI اختصاصی: EME02_841
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 656
نویسندگان
استادیار دانشگاه مازندران، بازاریابی بین الملل و مدیریت استراتژیک
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه مازندران، مدیریت بازرگانی، بازاریابی بین الملل
چکیده
بر اساس تئوری های اقتصادی سرمایه گذاری یکی از عوامل مؤثر بر رشد اقتصادی است. شیوه های بسیاری برای تأمین سرمایه وجود دارد که سرمایه گذاری مستقیم خارجی یکی از مفیدترین آن ها است. زیرا جریان ورودی FDI علاوه بر تأمین سرمایه موجب انتقال فناوری، ورود سرمایه انسانی متخصص، مدیریت و دانش می شود؛ لذا به منظور تحقق رشد اقتصادی مستمر و باثبات ضروری است به صورت علمی، عوامل مؤثر بر جریان FDI شناسایی شود. در سال 2010 بانک جهانی ادعا کرد که عواملی که تصمیمات سرمایه گذاری توسط شرکت های چند ملیتی را هدایت می کنند با تمرکز بیشتر بر محیط های کسب و کار پایدار و قابل پیش بینی در حال تغییر هستند . جایگاه بانک جهانی به عنوان یکی از فعالان اصلی در توسعه جهان نشان می دهد که چنین ادعایی به احتمال زیاد اهمیت قابل توجهی دارد. این مقاله با مورد تاکید قرار دادن شاخص تسهیل کسب و کار که در سال 2003 توسط بانک جهانی معرفی شد سعی دارد از طریق بررسی ادبیات موجود به این موضوع بپردازد که آیا شاخص تسهیل کسب و کار و زیرشاخص های آن در تعیین جریان FDI به کشورها تاثیر دارند یا خیر. نتایج بررسی ها نشان می دهد که شاخص تسهیل کسب و کار در مفهوم اقتصادی تاثیر قابل توجه و بامفهومی بر FDI دارد. همین طور زیر شاخص های شروع کسب و کار، مالیات، حمایت از سرمایه گذاران و تجارت فرامرزی نیز بر جریان FDI موثرند.کلیدواژه ها
محیط کسب و کار، شاخص تسهیل کسب و کار، سرمایه گذاری مستقیم خارجیمقالات مرتبط جدید
- مدیریت ریسک نکول در بازپرداخت بدهی شرکتها
- آخرین پیشرفت ها در مدیریت باتری خودروهای برقی: چالش های حرارتی، چرخه عمر و یکپارچه سازی با انرژیهای تجدیدپذیر
- توصیف عملکرد هوش مصنوعی و یادگیریماشین در مدیریت کسب و کار، تجارت الکترونیک
- بررسی نقش استفاده از روش های مدل سازی و شبکه پذیرفتگی در بهبود اطلاعات و ارتباطات زنجیره تامین
- تاثیر هوش مصنوعی بر گروههای شغلی و بهره وری حاصل از آن در جهان و محاسبه تاثیر آن برای ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.