بررسی ساختار لرزه ای پوسته در فرونشست کش فرود با استفاده از روش تحلیل توابع گیرنده امواج تراکمی دور لرزه ها

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: دهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI10_252
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1554
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا نوروزی

سخنران) دانشجوی دکتری پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله

محسن غفوری

استاد پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله

غلام جوانی دولوئی

استادیار پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله

چکیده

در این مطالعه ، ساختار سرعت لرز های پوسته و عمق موهو در فرونشست کش فرود (ناحیه مشهد) با استفاده از تکنیک تحلیل توابع گیرنده امواج تراکمی دورلرز هها در زیر ٩ ایستگاه لرز هنگاری موقت محاسبه شده است . این ایستگاهها قسمتی از شبکه یک لرز هنگاری موقت بود هاند که به منظور مطالعات لرز های از جمله مطالعات پوسته، توسط پژوهشگاه بی نالمللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله (ایران) و دپارتمان زمی نشناسی دانشگاه کمبریج (انگلستان) در شمال شرق ایران نصب گردید. در این مطالعه بیش از ١٥ دورلرزه به منظور محاسبه و تجزیه و تحلیل توابع گیرنده مورد استفاده قرار گرفته اند. تجربیات نشان داده است که تکنیک تحلیل توابع گیرنده روش سودمندی برای بدست آوردن ساختار سرعتی پوسته و عمق موهو م یباشد . با استفاده از این تکنیک ضخامت پوسته در فرونشست کشف رود حدود ٥٠ کیلومتر برآورد شده و پوسته به سه قسمت عمده شامل پوسته فوقانی، پوسته میانی و پوسته تحتانی تقسیم شده است. دارای سرعت موج برشی 3/2 تا 3/7 کیلومتر بر ثانیه و ضخامتی در حدود ١٢ کیلومتر، پوسته میانی دارای سرعت موج برشی 3/2 تا 3/7 کیلومتر بر ثانیه و ضخامت ٢٣ کیلومتر و پوسته تحتانی دارای سرعت موج برشی 3/5 تا 4/2 کیلومتر بر ثانیه و ضخامتی در حدود ١٥ کیلومتر م یباشد.

کلیدواژه ها

شمال شرق ایران ، فرونشست کش فرود، ساختار پوسته، توابع گیرنده

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.