نقش گردشگری روستایی در توسعه پایدار روستایی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی توریسم وگردشگری سبز
  • کد COI اختصاصی: TOURISM01_276
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 915
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد طاهرخانی

دانشجوی کارشناسی ارشد توسعه روستایی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین

بهمن خسروی پور

دانشیار گروه ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین

افشین مولودی

دانشجوی کارشناسی ارشد توسعه روستایی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین

چکیده

تقاضا و تمایل برای گردشگری با انگیزه های مختلف به منظور تفرج، زیارت و تجارت در تمامجهان با سرعتی باورنکردنی در حال افزایش است. در حال حاضر، گردشگری به یک واقعیتمهم اجتماعی و یک فعالیت عظیم اقتصادی تبدیل شده است. گردشگری روستایی به طورمشخص از دهه 1950 به بعد گسترش یافت. در ابتدا یعنی در دهه های 1960 و 1970گردشگری روستایی از جنبه اقتصادی برای جوامع محلی مورد توجه قرار گرفت. گردشگریروستایی بخشی از بازار گردشگری و منبعی برای اشتغال و درآمد بوده و می توان آن را ابزارمهمی برای توسعه اقتصادی – اجتماعی و اکولوژیکی جوامع روستایی قلمداد کرد . مفهومتوسعه پایدار را می توان به استمرار بخشی در رویکرد مفاهیم توسعه ای دانست که درچارچوب منابع مالی، طبیعی و انسانی سعی دارد تا ضمن گسترش بهبود سطح اقتصادی،اجتماعی و فرهنگی، توسعه پایدار انسانی را نیز ممکن گرداند. گردشگری در مناطق روستایی با اثرات و پیامدهایی که بر جای می گذارد، بر روابط شهر و روستا تاثیر گذار است. این امر می تواند موجب تقویت و یا تضعیف روابط و هم چنین موجب متعادل یا نامتعادل شدن روابط شهری روستایی شود . اثرات و پیامدهای گردشگری روستایی را می توان در سه زمینه : اقتصادی، اجتماعی - فرهنگی و زیست محیطی و از دو جنبه آثار مثبت و منفی بررسی نمود.گردشگری روستایی می تواند راهبردی برای توسعه همه جانبه دولت از نظر اقتصادی،اجتماعی و زیست محیطی باشد. از نظر اقتصادی گردشگری روستایی می تواند اثرات اقتصادی مهمی را برای نواحی روستایی دربر داشته باشد. این مقاله که به روش مروری و با استفاده از منابع کتابخانه ای و اینترنتی تدوین شده است، تلاش دارد با ذکر مفاهیم توسعه، توسعه روستایی، گردشگری روستایی و جایگاه آن در توسعه روستایی ضمن بیان چالش های مربوط راهکارهای لازم را ارائه نماید .

کلیدواژه ها

گردشگری، گردشگری روستایی، توسعه، توسعه روستایی، توسعه پایدارروستایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.