تعیین هوشمند خواص شیمیایی کیوی با استفاده از روش غیر مخرب فرا صوت

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: هشتمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی (بیوسیستم) و مکانیزاسیون ایران
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM08_255
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 595
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسترن جمشیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک ماشین های کشاورزی، دانشگاه ایلام

عادل حسین پور

استادیار گروه مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه ایلام

حسن ذکی دیزجی

استادیار گروه مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

کیوی محصول مفیدی است که در سال های اخیر افزایش قابل توجهی از لحاظ تولید و صادرات داشته است. تدوین استانداردهایی جهت بازار پسندی این محصول، ضروری می باشد که لازمه آن آگاهی از خواص محصول است. اتخاذ یک روش غیر مخرب، با عملکرد بالا هدف تمامی پژوهشگران بوده است. در تحقیق حاضر از آزمون فراصوت و تلفیق آن با شبکه عصبی مصنوعی به عنوان یک روش غیر مخرب و هوشمند جهت تعیین خواص شیمیایی کیوی، استفاده شده است. نمونه های مورد ازمایش، 150 عدد کیوی رقم هایوارد بودند که در هفته اول پس از برداشت، هفته چهارم و هفته هفتم مورد آزمایش قرار گرفتند. ابتدا ازمایش فراصوت روی نمونه ها صورت گرفت، سپس با استفاده از روش های مخرب، اسیدیته، ماده جامد محلول و PH تعیین شدند. نتایج اولیه تحلیل داده های حاصل از آزمایشات مخرب نشان دادند که خواص شیمیایی کیوی در سه مرحله آزمایش، تفاوت معنی داری با همدیگر دارند. تحلیل داده های فراصوت با استفاده از شبکه های عصبی انجام شد. خصوصیت دامنه سیگنال در حوزه زمان و چگالی طیف توان و زاویه فاز در حوزه فرکانس به عنوان ورودی شبکه و داده های حاصل از آزمون های مخرب دو عنوان خروجی انتخاب شدند. تعداد نرون ها در لایه مخفی از به حداقل رسانی میانگین مربعات خطا MSE تعیین گردید با استفاده از شبکه MLP با تعداد 20 نرون در لایه ورودی، میزان ماده جامد محلول، اسیدیته و PH به ترتیب با دقت 0/953، 0/952 و 0/920 ارزیابی شدند. شبکه های عصبی، آن دسته از خواص شیمیایی نمونه ها را که در سطح معناداری پایینی قرار داشتند، با دقت پایین تری پیش بینی نمود.

کلیدواژه ها

فراصوت، شبکه عصبی مصنوعی، کیوی، خواص شیمیایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.