سختکاری فولاد 16MnCr5 و CK45
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: هشتمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی (بیوسیستم) و مکانیزاسیون ایران
- کد COI اختصاصی: NCAMEM08_125
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3825
نویسندگان
کارشناسی ارشد و دانشیار گروه مکانیک ماشین های کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
کارشناسی ارشد و دانشیار گروه مکانیک ماشین های کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
استاد دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی اصفهان
چکیده
یکی از عوامل اصلی محدودکننده عمر و کیفیت ابزارهای خاکورز، سایش است. سایش ابزارهای خاکورزی دارای مشخصه های منحصر به فردی است. موادی که در ساخت تیغه های ادوات خاکورز بکار می روند، در حین کار، تحت سایش شدید توسط ذرات ساینده خاک با بافت گوناگون و رطوبت مختلف قرار می گیرند. در بیشتر موارد، آلیاژهای به کار رفته در ساخت ابزارهای خاکورز خواص ضد سایشی کافی را ندارند، لذا به کار گیری روش های مهندسی سطح، به منظور افزایش مقاومت سایشی، ضروری است. عملیات حرارتی و سخت کاری از روش های معمول جهت افزایش مقاومت سایشی ابزار خاکورز است. در مقاله حاضر، با بررسی عوامل مؤثر بر سایش خراشان و معرفی روش های سخت کاری ابزار خاکورز، سخت کاری دو نوع فولاد سمانته 16MnCr5 فولاد کربنی CK45 در ابزارهای خاکورز مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج نشان داد که با انجام عملیات حرارتی مختلف، فولاد 16MnCr5 قابلیت حصول سختی بیشتری نسبت به فولاد CK45 را دارد. انجام عملیات کربن دهی گازی روی فولاد 16MnCr5 سختی سطحی این فولاد را به میزان سختی مطلوب ابزار خاکورز نزدیکتر کرده و از طرفی به دلیل داشتن منگنز نسبت به سایش مقاومتر و به دلیل کم کربن بودن دارای مغزی نرمتر و در نتیجه ضربه پذیرتر است که برای ابزار خاکورز مناسبتر می باشد.کلیدواژه ها
سایش خراشان، سختکاری سطحی، عملیات حرارتیمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.