انتخاب بیوروانکار مناسب به عنوان روغن موتور دو زمانه، به کمک الگوریتم تصمیم گیری چند معیاره تاپسیس
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: هشتمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی (بیوسیستم) و مکانیزاسیون ایران
- کد COI اختصاصی: NCAMEM08_016
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1290
نویسندگان
دانشجوی دکتری مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس
دانشیار گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس
استادیار گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس
دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک ماشینهای کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس
چکیده
در این تحقیق نتایج بدست آمده از بررسی تجربی استفاده از بیوروانکارها (روانکارهای با پایه روغن های گیاهی) در یک موتور دو زمانه، با استفاده از الگوریتم تصمیم گیری چند معیاره تاپسیس و به منظور انتخاب بیوروانکار مناسب مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. بیوروانکارهای تولیدی در آزمایشگاه های انرژی های تجدیدپذیر دانشگاه تربیت مدرس به آزمایشگاه آنالیز دود شرکت تولیدی نیرو محرکه ایران منتقل و تحت آزمون عملکرد و آلایندگی موتور با استفاده از موتور دو زمانه وسپا با حجم 200 سیسی قرار گرفتند. پارامترهای عملکردی مورد اندازه گیری در این تحقیق توان موتور، گشتاور و مصرف ویژه سوخت ترمزی و گازهای خروجی از اگزوز مورد اندازه گیری 2 UHC ،O2 ،CO ،CO و NOx بودند که تغییرات آنها با تغییر فاکتورهای دور موتور( rpm 5000 -7500 ) و نوع روانکار (بیوروانکار کرچک، بیوروانکار نخل روغنی، بیوروانکار پسماند خوراکی و روغن موتور دو زمانه ویژه پارس) تحت نسبت اختلاط روغن و بنزین 5 درصد سنجیده شد. نتایج استفاده از این الگوریتم نشان میدهدکه بیوروانکار نخل روغنی با میزان مطلوبیت 93/17 درصد، مطلوبترین گزینه برای استفاده به عنوان بیوروانکار در موتور دو زمانه است. روغن موتور دو زمانه ویژه پارس، بیوروانکار پسماند خوراکی و بیوروانکار کرچک با میزان مطلوبیت به ترتیب 79/95، 27/80 و 8/36 درصد در رتبه های بعدی قرار دارند.کلیدواژه ها
بیوروانکار، تاپسیس، روغن موتور، موتور دو زمانهمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- برسی برهمکنش قارچمیکوریزا آربسکوالر و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقال ( Vicia faba L. ) تحت شرایط تنش خشکی
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.