ژئوترمومتری اسکارن ها و گرانیت های افیولیت ملانژ نایین (استان اصفهان)

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: دهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI10_099
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2188
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

قدرت ترابی

عضو هیئت علمی گروه زمین شناسی، دانشگاه اصفهان

ایرج نوربهشت

عضو هیئت علمی گروه زمین شناسی، دانشگاه اصفهان

نرگس شیردشت زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد پترولوژی گروه زمین شناسی، دانشگاه اصفهان

چکیده

از سنگ های دگرگونی موجود در افیولیت ملانژ نایین می توان به اسکارن ها اشاره کرد. اسکارن ها حاصل دگرگونی مجاورتی گرانیت ها با سنگ های آهکی مجاور و بخش های کربناته چرت های نواری می باشند. اسکارن ها حاوی کانی های کربنات (کلسیت)، کلینوپیروکسن (دیوپسید)، گارنت (گروسولار - آندرادیت)، ولاستونیت، اسفن و اپیدوت می باشند. کانی های موجود درگرانیت ها نیز کوارتز، پلاژیوکلاز، ارتوکلاز، گارنت، پرهنیت و مسکویت هستند. ژئوترمومتری دو فلدسپات و فلدسپات پتاسیم، دمای تبلور گرانیت را460oC تا ٥٥٧ نشان داده است. با توجه به این دما که دمای تشکیل اسکارن ها نیز می باشد، اسکارن های این منطقه با استفاده از کالیبراسیون های مختلف ژئوترمومتر گارنت – کلینوپیروکسن مورد بررسی قرار گرفتند تا بهترین ژئوترمومتری که می توان برای این سنگ ها بکار برد، مشخص گردد.

کلیدواژه ها

مجاورتی گرانیت ها با سنگ های آهکی مجاور و بخش های کربناته چرت های نواری می باشند. اسکارن ها حاوی کانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.