مطالعه شیمی کلینوپیروکسن های موجود در لرزولیت و هارزبورگیت های گوشته افیولیت نایین (استان اصفهان)

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: دهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI10_089
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1764
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

قدرت ترابی

عضو هیئت علمی گروه زمین شناسی، دانشگاه اصفهان

تهمینه پیرنیا

دانشجوی کارشناسی ارشد پترولوژی گروه زمین شناسی، دانشگاه اصفهان

نرگس شیردشت زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد پترولوژی گروه زمین شناسی، دانشگاه اصفهان

چکیده

پریدوتیت های گوشته ملانژ افیولیتی نایین از سنگ های لرزولیت ۴ فازی، هارزبورگیت و دونیت تشکیل یافته است. این سنگ ها در صحرا به گونه ای قرار گرفته اند که هیچ لرزولیتی در تماس با دونیت نبوده و ترتیب قرار گیری وتماس آنها با یکدیگر به صورت لرزولیت←هارزبورگیت←دونیت می باشد. مقدار عناصر اصلی باEPMA و فراوانی عناصر نادر خاکی کانی کلینوپیروکسن موجود در سنگهای لرزولیت و هارزبورگیت توسط دستگاهLA-ICP-MS تعیین گردید. بررسی فراوانی، ضرایب جدایش و مقایسه الگوی نرمالیز شده عناصر نادر خاکی نشان داد که فراوانی این عناصر در کلینوپیروکسن های لرزولیت بیشتر از هارزبورگیت می باشد. همچنین الگوی نرمالیز شده بدست آمده برای تعدادی ازفلزات واسطه موجود در آنها نشان داد، طی گذر از لرزولیت به هارزبورگیت تهی شدگی در عنصرTi رخ داده است. نتایج بالا شاهدی بر انجام واکنش های مذاب–سنگ دیواره می باشد. به طوری که مذاب صعودکننده، مذابی فقیر از سیلیس(Silica-poor magma)با ترکیب بازیک تا الترابازیک و فقیر از REE بوده است.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.