مسئله استقرار پویای تسهیلات با کاربرد الگوریتم ICDE

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: IIEC10_288
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1203
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدسعید جبل عاملی

استاد دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه علم و صنعت ایران

عرفان زنگنه

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، دانشگاه علم و صنعت ایران

سیدعرفان محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

طرح ریزی استقرار تسهیلات، نقش مهمی را در سیستم های تولیدی مدرن که بر رقابت پذیری شرکت تاثیر بسیار جدی می گذارند، بازی می کند. بسته به ماهیت داده های جریان مواد، مسائل استقرار در دودسته ایستا و پویا طبقه بندی می شوند. وقتی جریان مواد در طول افق برنامه ریزی بین دپارتمان ها تغییر می کند، مسئله جایابی ایستای تسهیلات (SFLP) تبدیل به نوعی از مسائل جایابی پویای تسهیلات (DFLP) می شود.در این مسئله، آینده به تعدادی دوره زمانی تقسیم می شود. جریان داده برای هر دوره زمانی پیش بینی شده و فرض میشود که جریان داده هر دوره زمانی ثابت است. در سناریوهای دنیای واقعی، ممکن است نیاز به در نظر گرفتن عناصر کیفی هم وجود داشته باشد.در این مقاله به منظور در نظر گرفتن هر دو ملاحظات کمی و کیفی، محدودیت هایی برای هزینه بازآرایی تسهیلات و ملاحظات نزدیکیتسهیلات در مدل قرار داده شده است، هزینه جابجایی مواد نیز در آن حداقل می گردد ؛ همچنین به دلیل ماهیت غیرقطعی هزینه جریان مواد بین دپارتمان ها و هزینه بازآرایی دپارتمان ها، برای تخمین این دو هزینه از اعداد فازی مثلثی استفاده شده است . به عنوان نوآوری، برای حل این مدل از الگوریتم فرا ابتکاری ICDE استفاده شده و در پایان یک مثال عددی توسط این الگوریتم حل و نتایج آن با نتایج حاصل از حل در نرم افزار لینگو مقایسه شده است.

کلیدواژه ها

مسئله استقرار پویای تسهیلات ، الگوریتم ICDE،تکاملی تفاضلی ، بهینه سازی با محدودیت ، فرا ابتکاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.