بهینه سازی خاصیت کشسانی در یک مدل برنامه ریزی تولید و توزیع یکپارچه
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع
- کد COI اختصاصی: IIEC10_184
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1175
نویسندگان
کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، پردیس دانشکده های فنی، دانشگاه تهران
استاد و عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی صنایع و سیستم ها، پردیس دانشکده های فنی، دانشگاه تهران
کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، پردیس دانشکده های فنی، دانشگاه تهران
چکیده
امروزه با جهانی شدن سازمان ها، اختلالات زیادی تداوم کسب و کار زنجیره های تأمین را تهدید می کنند. در مسئله برنامه ریزی تولید-توزیع در زنجیره تأمین نیز عاملی همچون ریسک اختلال علیرغم اهمیت بالایش تاکنون کمتر مورد توجه بوده است. در این مقاله مدلی جدید توسعه می یابد که در آن علاوه بر برنامه ریزی برای تولید و توزیع محصولات در یک زنجیره تأمین با دو لایه تولیدکنندگان و مراکز توزیع، نحوه تقویت شبکه برای مقابله با اختلالات و چگونگی بازیابی ظرفیت های از دست رفته در اثر وقوع اختلالات نیز به صورت یکپارچه تعیین می شوند. مدل ریاضی ارائه شده در این مقاله یک مدل دو مرحله ای فازی- احتمالی مبتنی بر سناریو می باشد. عدم قطعیت عملیاتی زنجیره تولید-توزیع با استفاده از رویکرد فازی و عدم قطعیت مرتبط با اختلالات از طریق برنامه ریزی احتمالی سناریو محور در مدل در نظر گرفته شده اند. به منظور تقویت زنجیره تولید- توزیع پیش از وقوع اختلال، سه رویکرد افزایش ظرفیت اولیه تولید، تهیه لایه پشتیبان توزیع برای پیکربندی مجدد شبکه و ذخیره سازی موجودی اضطراری در مراکز توزیع، در مدل پیشنهادی در نظر گرفته شده اند. همچنین مدل پیشنهادی نحوه بازیابی ظرفیت های از دسترفته پس از وقوع اختلالات را نیز تعیین می نماید. برای حل مدل پیشنهادی یک الگوریتم حل جامع ارائه گردیده و به منظور اعتبارسنجی مدل و روش حل پیشنهادی چندین مثال عددی توسعه یافته و نتایج آن بررسی شده اند.کلیدواژه ها
برنامه ریزی تولید و توزیع؛ مدیریت ریسک زنجیره تأمین؛ برنامه ریزی فازی-احتمالیمقالات مرتبط جدید
- نهان کاوی صوتی براساس مدل psychoacoustic معکوس شنیداری انسان
- اهمیت و جایگاه هوش مصنوعی و لجستیک بحران در حملات بیوتروریستی
- بهینه سازی سبد سهام بورس اوراق بهادار تهران با استفاده از الگوریتم ژنتیک
- بررسی چالش های امنیتی و راهکارهای آن در پایگاه داده های NoSQL و کلان داده ها
- طراحی مدل تخصیص هواپیماها به مسیر جهت حداکثر کردن سود مورد انتظار با در نظر گیری عدم قطعیت در تقاضا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.