تعیین تابع جریمه ی پویا در قرارداد همکاری با استفاده از نظریه بازی ها و پویایی های سیستم

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: IIEC10_095
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1177
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کامران شهانقی

عضو هیات علمی و استادیار، دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه علم و صنعت ایران

علیرضا نوروزی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه علم و صنعت ایران

محمدامین شالچی طوسی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه علم و صنعت ایران

رضا قسمتی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

اخیراً استفاده از مدلهای مختلف همکاری در تحلیل بازارهای رقابتی بین دو یا چند شرکت، بسیار مورد توجه بوده است. معمولاً در یک بازار همکارانه، شرکتها سود بیشتری نسبت به بازارهای رقابت کامل به دست می آورند و به همین دلیل است که مایل به ایجاد ائتلاف دو یا چند قطبی با رقیبان خود هستند. یکی از مسائلی که شرکتها در چنین ائتلافهایی همواره با آن روبه رو هستند، مباحث مربوط به قرارداد و نحوه تنظیم صحیح آن می باشد. معمولاً نقض یکجانبه ی قرارداد توسط یکی از شرکتها، سود آن شرکت را افزایش داده و سود سایر رقبا را کاهش می دهد. بنابراین یکی از مهمترین بندهای یک قرارداد، ضمانت اجرایی آن است. در این مقاله پویایی موجود در بازار به وسیله ابزار پویاییهای سیستم مدل شده و از طرف دیگر منطق رقابت و همکاری و معادلات مربوط به آن از نظریه بازیها استخراج شده است. در نتیجه با استفاده از ترکیب این دو مفهوم، رویکردی برای تحلیل پویایی موجود در نظریه بازیها ایجاد شده است. در نهایت به منظور تنظیم بند ضمانت در قرارداد، تابع جریمهی پویا به ازای حالتهای مختلف نقض قرارداد محاسبه شده است.

کلیدواژه ها

نظریه بازیها، پویاییهای سیستم، رقابت، بازیهای همکارانه، قراردادهای همکاری، تعادل نش، تابع جریمهی پویا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.