بهبود عملکرد کندانسور برج تثبیت میعانات گازی با بکارگیری انتگرالسیون فرایند

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سومین همایش ملی فن آوری های نوین شیمی و مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: NCTCC03_134
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 797
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان طیبی نژاد

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود، گروه مهندسی شیمی، شاهرود، ایران

صاحبعلی منافی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود، گروه مهندسی شیمی، شاهرود، ایران

چکیده

خوراک ورودی به برج تثبیت میعانات گازی فازهای 2 و 3 پارس جنوبی شامل 2000ppm آب می باشد که با توجه به طراحی، این میزان آب همراه می بایست در جداکننده سه فازی از فاز آلی و گازهای سبک تفکیک گردد، که البته به دلیل بالابودن دمای خروجی از کولر هوایی (کندانسور برج) که در تابستان 55 درجه سانتیگراد می باشد عملاً تفکیک آب صورت نگرفته و تمامی آب به همراه گاز به واحد ت صفیه گاز ارسال می گردد. در حال حاضر کندانسور برج مذکور، کولر هوایی می باشد که با توجه به شرایط آب و ه وائی حاکم بر منطقه پارس جنوبی، حتی در فصول سرد سال نیز نمی توان دمای جریان بخار بالاسری را تا حدی کاهش داد که منجر به تفکیک حتی بخشی از آب موجود در جریان بالاسری در جداکننده سه فازی گردد. لذا این راه حل عملی و منطقی نمی باشد. از طرفی استفاده از سرمایش مستقیم نیز با توجه به اختلاف دما و دبی بالای جریان بخار بالاسری برج از هزینه بالائی برخوردار خواهد بود که مقرون بصرفه نمی باشد. در این تحقیق از تکنیک انتگراسیون فرآیند برای رفع مشکل تفکیک آب در کندانسور برج تثبیت استفاده شده است و راه حل پیشنهادی با استفاده از شبیه سازی در فرآیند اعمال گردیده که نتایج خوبی نیز حاصل شده است. بر اساس بررسی های انجام شده مشخص گردید که استفاده از دمای پائین جریان خوراک در کندانسور می تواند مؤثر باشد، بطوریکه نتایج شبیه سازی نشان داد در صورت استفاده از جریان خوراک می توان بخار بالاسری را تا دمای 24 درجه سانتیگراد کندانس نمود که در این دما تقریباً 75% آب در جداکننده سه فازی واقع در بالای برج تفکیک می گردد که تأثیر بسزائی در افزایش کیفیت گاز تولید شده نیز خواهد داشت. از طرفی بدلیل انتگراسیون صورت گرفته کولر هوائی از فرآیند حذف خواهد شد که بازگشت سرمایه از این طریق نیز سالانه 544590 دلار خواهد بود.

کلیدواژه ها

انتگراسیون فرایند، برج تثبیت میعانات، کولر هوائی، آب همراه، کندانسور

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.