راهبردهای طراحی شهری با تاکید بر معماری بومی جهت هویت بخشی به شهرهای معاصر نمونه ی موردی: شهر ساری

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی هنر تبرستان
  • کد COI اختصاصی: HONTAB02_087
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1049
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا تقی پور وناجمی

کارشناس ارشد طراحی شهری، دانشگاه تهران، هنرهای زیبا

فرزانه معتقدی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه هنر اسلامی تبریز

چکیده

در جریان مدرنیته اکثر بناهای جدید بدون تبعیت از زمینه شکل گرفته اند. این ساخت و سازها در شهر، به عوامل متعددی مرتبط می باشد. یکی از اینعوامل نبود راهنمای طراحی شهری و الگوهایی که بتوان از آن تبعیت کرد است که چهرهی ناهماهنگ و آشفته ای را به شهر بخشیده است. زمینه هایکیفی مانند کیفیتهای بصری، معماری و منظر شهری که به نوعی معرفی هویت و شخصیت محلی است، همراه با زمینه هایی مانند حس مکان و ادراکمحیط، موجب پایداری ارزشهای محیطی می گردد. مساکن سنتی در شمال کشور، اقتباسی ساده از طبیعت و جغرافیای منطقه و در نتیجه پاسخگوینیازهای مردمان آن منطقه بوده است. عوامل جغرافیایی، اقلیم، نوع فعالیتهای معیشتی و خرده فرهنگهای منطقه بر معماری تأثیرگذار است. روشپژوهش حاضر توصیفی- تحلیلی می باشد. مطالعات نمونهی موردی شهر ساری با برداشتهای محلی مبتنی بر روش مشاهدهی توام با تبادل نظر انجامگرفت. شناسایی و به کارگیری نمادهای معماری بومی بر هویت بخشی شهرهای معاصر موثر است.

کلیدواژه ها

معماری بومی، شهرهای معاصر، هویت شهر، شهر ساری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.