بررسی نقش اسطوره ای مار و تجلی آن در آرایه های سقانفارهای مازندران
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین همایش ملی هنر تبرستان
- کد COI اختصاصی: HONTAB02_084
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1295
نویسندگان
استادیار و عضو هیات علمی گروه صنایع دستی دانشکده هنر و معماری دانشگاه مازندران
دانشجوی کارشناسی ارشد پژوهش هنر، موسسه آموزش عالی مارلیک
چکیده
سقانفارهای حوزه جغرافیائی تبرستان- به ویژه مازندران- دارای آرایه های متنوعی شامل: نقوش گیاهی، هندسی، حیوانی و ... با مضمون های اسطوره ای، دینی، ... می باشند که یکی از طرح های جالب توجه آن نقش اسطوره ای مار است. از آغاز آفرینش در اکثر تمدن های بدوی، مار از جمله مطرح ترین موجود کیهانی و نماد زمین به حساب می آمده و همواره آفریننده و نگاهبان کیهان بوده و زمان و مکان را پادشاهی می کرده است. ماردر طول این دوران، گاه به سان ایزدی شکوهمند و گاه به نمود اهریمنی پلید دیده می شود. این مقاله می کوشد تا ضمن بررسی نحوه دگردیسی مار و روایت های اساطیری آن، زمینه ها و دلایل حضور این نقش و مصداق های آن را در آرایه های سقانفارها جستجو نماید.کلیدواژه ها
مار، اسطوره، آرایه های معماری، سقانفار، مازندرانمقالات مرتبط جدید
- حواس پرتی، عدم توجه به درس ، انزوا، اضطراب، کم رویی و اعتماد به نفس در دانش آموزان
- بررسی ، تحلیل و نقد آثار شاخص سینمایی محمد حسین مهدویان ( مطالعه موردی فیلم های آخرین روزهای زمستان ، ایستاده در غبار ، لاتاری و ماجرای نیمروز )
- ضرورت و اهمیت تئاتر در ایران
- جستجوی نگاه زن ستیزانه در سه گانه لورکا (عروسی خون، یرما و خانه برناردا آلبا) با تکیه بر آرا سیمون دوبووآر
- پالت رنگی در آثار وس اندرسون و رابطه آن با محتوا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.