بررسی نقش رفتار در معماری بوم گرا نمونه مورد مطالعه: معماری بومی مازندران
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین همایش ملی هنر تبرستان
- کد COI اختصاصی: HONTAB02_078
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1306
نویسندگان
عضو هیات علمی دانشگاه مازندران و دانشجوی دکتری معماری دانشگاه هنر اصفهان
فارغ التحصیل کارشناسی ارشد معماری مسکن، دانشگاه علم و صنعت ایران
چکیده
مساله اصلی این پژوهش، پیدا کردن نقش گمشده رفتارها و فعالیت های انسان در محیط زندگی، چه فضاهای داخلی و چه فضاهای موجود درزندگی اجتماعی است. غافل شدن از اصول وضع شده در معماری بوم گرا و فراموشی تدریجی آنها ملغمه ای از معماری و شهرسازی بیهویت را برای زندگی نسل های نو در کشورمان پدید آورده است. پژوهش حاضر با هدف واکاوی نقش رفتارهای انسان در فضا و عواملپایداری فضاهای طراحی شده بر پایه اصل رفتارها و پیدا کردن راهکاری مناسب برای بهینه سازی ومنعطف سازی فضاهای معماریامروزیانجام شده است. در این پژوهش از روش تحلیلی- توصیفی و نمونه موردی استفاده شده و با رویکرد استدلالی- استنتاجی مباحث واکاوی شده اند. روش گردآوری اطلاعات در این پژوهش نیز، روش کتابخانه ای و بررسی مدارک مکتوب و روش میدانی و بررسی نمونهموردی بوده است.نمونه مورد مطالعه، معماری بومی تبرستان می باشد. نتایج پژوهش حاکی از وجود یک رابطه معنادار بین شیوه های زندگیبومی و رفتارهای متفاوت و متنوع موجود در فضاها و شکل معماری آنهاست.همچنین یافته ها نشان می دهد که یکی از مشکلات اساسیطراحی معماری امروز، نبود تعریف واقعی از رفتار انسانها در فضاهای گوناگون است.چرا که طراحان معماری معاصر ما تلاش زیادی برایشناخت رفتار استفاده کنندگان از بناها انجام نمی دهند و این طرز تفکر آنها همچنان بر کالبد بناهای امروزی ما نمایانگر است.کلیدواژه ها
معماری بومی، سبک زندگی، معماری امروز، رفتارمقالات مرتبط جدید
- حواس پرتی، عدم توجه به درس ، انزوا، اضطراب، کم رویی و اعتماد به نفس در دانش آموزان
- بررسی ، تحلیل و نقد آثار شاخص سینمایی محمد حسین مهدویان ( مطالعه موردی فیلم های آخرین روزهای زمستان ، ایستاده در غبار ، لاتاری و ماجرای نیمروز )
- ضرورت و اهمیت تئاتر در ایران
- جستجوی نگاه زن ستیزانه در سه گانه لورکا (عروسی خون، یرما و خانه برناردا آلبا) با تکیه بر آرا سیمون دوبووآر
- پالت رنگی در آثار وس اندرسون و رابطه آن با محتوا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.