پیشینه تاریخی باغ ایرانی رهیافتی رو به توسعه پایدار

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی هنر تبرستان
  • کد COI اختصاصی: HONTAB02_046
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1022
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدنواب طاهری اطاقسرا

دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد معماری، دانشکده هنر، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوادکوه، ایران

حسینعلی جمشیدی

دکتر ی معماری ، استادیار، هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوادکوه

امین جعفری

کارشناس ارشد معماری ، مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل

چکیده

برای تعادل بخشیدن به حیات انسانها که توسعه پایدار را به دنبال خواهد داشت، توجه به امر حفاظت از میراث فرهنگی و طبیعی و آثار گرانبهای باستانی جایگاهویژهای دارد. میراث فرهنگی و طبیعی و آثار باستانی بیانکننده پیشینه تاریخی و ایینه و هویت یک ملت است و همچنین تمدن و فرهنگ و جاذبههای طبیعی هر کشوری استکه شکل گیری و به وجود آمدن آن در طی سالیان متمادی صورت گرفته است. توجه به فرهنگ، سابقه تاریخی و زیبایی یک شهر از اصول بسیار مهم آن می باشدزیرا نادیده گرفتن آن باعث ایجاد فضایی نامناسب با هویت و رفتار جامعه شده و در نتیجه منجر به شکل گیری فضاهای نامطلوب و ناپایدار در شهرها می شود. باغایرانی این میراث کهن و ماندگار ایران ، نیز از جمله فضاهای معماری است که از گذشتگان دور برایمان به یادگار مانده است. در این راستا، نه تنها حفظ آنهابلکه الگوبرداری از آنها در جهت حرکت به سوی توسعه پایدار و بسیاری از مسائل فرهنگی جامعه تأثیرگذار است. همچنین اگر میخواهیم در جهانی پیوسته درحال تغییر، هویت ومیراث مان را حفظ و پاسداری کنیم باید نقش این قبیل آثار را جدی بگیریم. این مقاله نتایج حاصله از پایان نامه ای با موضوع ، باغ موزه بارویکردی بر مسائل فرهنگی جامعه بر اساس مطالعات و تحقیقات عملی صورت پذیرفته در این تحقیق ابتدا به تعریف باغهای ایرانی و توسعه پایدار پرداخته و با تعیین نقش باغهای ایرانی در این توسعه، به تحلیل میزان پایداری آنها می پردازیم و از آنجایی که به طور کلی توسعه پایدار شهر بر چهار محور اقتصادی- کالبدی- اجتماعی- فرهنگی و زیست محیط مبتنی است. به منظور ارزیابی پایداری های مورد نظر، با استناد به داده ها و شواهد موجود و در دسترس در مورد هر یک از مؤلفه ها، پایداری این باغ را در ابعاد مختلف مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهیم.

کلیدواژه ها

باغ ایرانی، توسعه پایدار، شهر پایدار، فرهنگ ، میراث فرهنگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.