تاثیر عوامل فیزیوگرافی بر قابلیت جست دهی گونه های برو و مازو در جنگل باباکوسه علیا، استان کرمانشاه

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: دومین همایش ملی کشاورزی بوم شناختی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCEA02_261
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1653
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نیکنام سلیمانی

دانشجوی کارشناسی ارشد جنگلداری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گر

داود درگاهی

استادیار گروه جنگلداری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مهدی پورهاشمی

استادیار گروه جنگلداری دانشگاه کردستان

مجتبی امیری

دانشجوی کارشناسی ارشد جنگلداری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گر

چکیده

جست یکی از مکانیسمهای مهم تجدید حیات جنگلهای بلوط در نواحی تخریب یافته، میباشد . در مطالعه حاضر به منظور بررسی قابلیت جستدهی گونه بلوط در شرایط متفاوت فیزیوگرافی، قسمتی از جنگلهای متعلق به سامانه عرفی روستای باباکوسه علیا در استان کرمانشاه به مساحت 431 هکتار انتخاب گردید . سپس تعداد 84 قطعه نمونه 1/6 آری با شبکه آماربرداری تصادفی – سیستماتیک با نقطه شروع تصادفی در سطح جنگل پیاده گردید . نتایج حاکی از آن است که به طور متوسط از هر جستگروه 5/87 جست میروید که %53/7 پایههای بلوط دارای مبداء ریشهجوش و بقیه مبدأ کنده - جوش داشتند . بیشترین تعداد جست در هکتار در طبقه ارتفاعی 1600-1700 و در طبقه شیب 0-12 وجود دارد و نتایج آنالیز واریانس تعداد جستها، در طبقات مختلف ارتفاع از سطح دریا و شیب دامنه نشان از اختلاف معنیدار بین آنها دارد . همچنین قابلیت جستدهی گونه مورد بررسی با تغییر در جهات دامنه نیز متفاوت است به طوری که در دامنههای جنوبی و غربی بیشترین تعداد جست مشاهده گردید و در دامنههای شمالی از تعداد کمتری برخوردار بود . نتایج حاصل از آنالیز واریانس آنها نشان داد که اختلاف معنیداری بین قابلیت جستدهی بلوط با جهات مختلف دامنه مشاهده میشود . در مجموع نتیجهگیری میشود که در این منطقه جهت، شیب و ارتفاع از سطح دریا قابلیت جستدهی بلوط را تحت تأثیر قرار میدهند . بررسی تعداد جستها در اشکال مختلف زمین شامل یال، دره و دامنه نیز حاکی از عدم اختلاف معنیدار تعداد جستها در اشکال مختلف زمین میباشد .

کلیدواژه ها

جستدهی، جستگروه، بلوط، فیزیوگرافی، بابا کوسه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.