بررسی و ا رزیابی الگو توزیع آب سیستم های آبیاری ک لاسیک ثابت مزارع شهرستان خرم آباد با استفاده از نرم افزار surfer

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی تغییرات اقلیم و مهندسی توسعه پایدار کشاورزی و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: CCASD01_146
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 835
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی سیاهپوش

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر

بهروز دهان زاده

استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر

یدالله یوسفی فرد

کارشناس ارشد مهندسی آب

چکیده

با توجه به محدودیت منابع آب و لزوم استفاده بهینه از آبهای زیرزمینی موجود و روند افرایش جمعیت و پیشرفت صنایع و کشاورزی، منابع آبی موجود جوابگوی نیازمندیهای سالهای آتی نبوده و لذا صرفه جویی در مصرف آب و اصلاح سیستم های آبیاری همچون آبیاری تحت فشار و گسترش آن از ضروریات است. نتایج حاصل از حقیق در مورد آزمایش کیفت خاک و آب مزارع آزمایشی نشان داده که خاک تیمارهای مورد آزمایش به واسطه داشتن SAR و EC پائین در طبقه بندی خاک های متأثر از نمک در گروه نرمال قرار دارد و همچنین آب مزرعه آزمایشی با توجه به طبقه بندی ارائه شده توسط آزمایشگاه شوری خاک های متأثر از نمک در گروه نرمال قرار دارد و همچنین آب مزرعه آزمایشی با توجه به طبقه بندی ارائه شده توسط آزمایشگاه شوری خاک آمریکا به جزء مزرع SB که در کلاس (C(3)-S(1 قرار دارد مابقی مزارع در کلاس (C(2)-S(1 قرار می گیرد که برای آبیاری خوب می باشد. با توجه به نتایج حاصله به طور کلی کیفیت آب و خاک این مزرعه جهت آبیاری بارانی محدودیت کاربری ندارد. نتایج حاصل از یکنواختی توزیع آب در ربع پائین، ضریب یکنواختی کریستیانسن و م نحنی های عم عمق آبیاری با توجه به مقادیر پیشنهادی مریام و کلر برای CU و DU نشان داد که میزان CU و DU برای مزارع DR, AH, AS و MM کمتر از میزان پیشنهادی مریام و کلر بوده و در مزارع SA, VB و AN میزان بدست آمده CU و DU خیلی کمتر از میزان پیشنهادی مریام و کلر بوده و در مزارع SB, FM و ST میزان CU کمتر از میزان پیشنهادی ولی مقدار DU خیلی کمتر از مقدار پیشنهادی بوده است. همچنین نتایج حاصل از راندمان ترکیبی برای مزارع آزمایشی نشان داد که راندمان کاربرد و ترکیبی مزارع SA, VB و AN بسیار پائین و در مزارع DR و MM راندمان کاربرد و ترکیبی خوب و برای بقیه مزارع راندمان کاربرد و ترکیبی کم بدست آمده است.

کلیدواژه ها

یکنواختی توزیع آب، یکنواختی کریستیانسن، منحنی هم عمق، راندمان کاربرد، راندمان ترکیبی، کلاسیک ثابت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.