بررسی اثرات مخرب سرمازدگی بر سیب زمینی در مناطق جنب حاره (مورد مطالعه: شهرستان غنبرآباد- کرمان)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی تغییرات اقلیم و مهندسی توسعه پایدار کشاورزی و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: CCASD01_099
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1177
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صادق کریمی

استادیار آب و هواشناسی دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

این پژوهش که با روش تحلیل آماری انجام شده، داده های دمایی کمینه، بیشینه، میانگین، کمینه و بیشینه مطلق شهرستان عنبراباد و همچنین میزان خ سارت وارد شده به محصول سیب زمینی در دهه 91-1381 را تحلیل می نماید. هدف آن بررسی اثرات مخرب سرمازدگی بر محصول سیب زمینی در مناطق جنب حاره است. نتایج پژوهش نشان داد ا گر چه شدت و حتی تداوم یخبندان های آذر تا بهمن ماه شهرستان عنبرآباد زیاد نیست، اما به هر حال احتمال وقوع یخبنداان در این ماهها بالاست. با توجه به اینکه آذرماه زمان برداشت محصول سیب زمینی مرحله اول (کشت پائیزه) و ماههای دی و بهمن زمان کاشت و رشد بوته سیب زمینی مرحله د وم (کشت زمستانه) است، در هر سه ماه احتمال خسارت به بوته و محصول سیب زمینی در این شهرستان وجود دارد. بر ه مین اساس پیشنهادهای کاربردی جهت کاهش اثرات زیانبار سرمازدگی بر محصول سیب زمینی در این شهرستان ارائه گردید.

کلیدواژه ها

یخبندان، سرمازدگی، شهرستان عنبرآباد، سیب زمینی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.