اندازه گیری اجزای بارش در جنگل های طبیعی راش شرقی و دست کاشت پیسه آ در منطقه کلاردشت

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی تغییرات اقلیم و مهندسی توسعه پایدار کشاورزی و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: CCASD01_054
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1278
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریسا عباسیان

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه جنگل داری و اقتصاد جنگل، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج

پدرام عطارد

دانشیار گروه جنگل داری و اقتصاد جنگل، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج

سیدمحمد معین صادقی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه جنگل داری و اقتصاد جنگل، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج

چکیده

این تحقیق به منظور مقایسه کمیت (اجزای بارش) در طول دوره رویش، در توده طبیعی راش شرقی و دست کاشت پیسه آ واقع در منطقه کلاردشت صورت گرفت. مقادیر بارندگی و تاج بارش از مرداد تا آذر 1391 و فروردین ت ا خرداد 1392 (در فصل رویش) اندازه گیری شدند. جمع آوری نمونه های تاج بارش و باران به مدت سه ماه (مرداد، شهریور و مهر 1391) انجام شد. به منظور اندازه گیری و نمونه گیری از تاج بارش و باران، به ترتیب 20 عدد جمع آوری کننده در زیر هر توده و چهار عدد جمع آوری کننده در فضای باز نصب شدند. در مجموع، در این تحقیق 21 مورد بارندگی طی 8 ماه با مجموع عمق 380 میلی متر جمع آوری شد. مجموع عمق تجمعی تاج بارش در توده های راش شرقی و پیسه آ به ترتیب 265/9 میلی م تر و 185/2 میلی م تر به د ست آمد. مقایسه میانگین بین مقادیر تاج بارش و باران ربایی در توده های راش شرقی و پیسه آ اختلاف معنی داری را در سطح 95 درصد نشان داد (t=1/8). متوسط عمق باران ربایی در توده های راش شرقی و پیسه آ در هر رخداد به ترتیب 5/4 و 9/3 میلی م تر محاسبه شد. همچنین نتایج نشان داد که بین درصد باران ربایی (I:GR) و بارندگی (GR) در توده های مورد مطالعه رابطه توانی و کاهنده وجود دارد (r(2)=0/67 و r(2)=0/42 به ترتیب در توده راش شرقی و پیسه آ).

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.