تأثیر محلول پاشی روی و پتاسیم بر صفات فیزیولوژیک و عملکرد نخد رقم آزاد در شرایط تنش خشکی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی تغییرات اقلیم و مهندسی توسعه پایدار کشاورزی و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: CCASD01_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 505
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد

امین فرنیا

استادیار گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد

چکیده

این آزمایش به صورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار در ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی قاملو در 25 کیلومتری شهرستان قروه در سال زراعی 92-1391 اجرا گردید. مقادیر مختلف کود پتاسه مصرفی (K(3)=100, K(2)=50, K(1)=0 و K(4)=150 کیلوگرم در هکتار سولفات پتاسیم) و 3 سطح روی (zn(2)=30, zn(1)=0 و zn(3)=60) کیلوگرم در هکتار به صورت محلول پاشی مورد استفاده قرار گرفت. در طول مدت رشد علاوه بر وجین علفهای هرز و کنترل آفات صورت گرفت و صفات مورد بررسی عبارت بودند از: ارتفاع بوته، تعداد شاخه های اولیه، تعداد شاخه های ثانویه، تعداد غلاف در بوته، تعداد دانه در غلاف، تعداد دانه در بوته، تعداد روز تا 50% گلدهی، تعداد روز تا 50% غلاف دهی، وزن صددانه، عملکرد بوته در واحد سطح، عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیک و شاخص برداشت یادداشت برداری شد. نتایج حاصل از تجزیه واریانس حاکی از تأثیر معنی دار مصرف کودپتاس بر روی عملکرد دانه و وزن صددانه در سطح 1% می باشد و مصرف کود روی بر روی وزن صددانه و تعداد دانه در غلاف در سطح 1% معنی دار بوده اما بر روی ع ملکرد دانه معنی دار نمی باشد. اثر متقابل پتاسیم و روی بر روی صفات مورد بررسی به جز تعداد دانه در غلاف و تعداد دانه در بوته (در سطح 5% معنی دار بوده) تأثیر معنی داری نداشت. تیمار ((150)k(4)zn(2 کیلوگرم پتاسیم در هکتار و 30 کیلوگرم روی بیشترین عملکرد دانه را به میزان 1514 کیلوگرم در هکتار دارا بود. در حالیکه کمترین ع ملکرد دانه به میزان 860 کیلوگرم در هکتار مربوط به تیمار (k(1)zn(1 می باشد.

کلیدواژه ها

نخود، پتاسیم، روی، عملکرد دانه و صفات فیزیولوژیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.