بررسی نقش توانمندسازی روانشناختی بر عضویت روستاییان در تعاونی های تولیدی روستایی مطالعه موری: شهرستان نمین
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: سومین همایش ملی توسعه پایدار روستایی
- کد COI اختصاصی: FNSSRD03_037
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 862
نویسندگان
استادیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه محقق اردبیلی
استادیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه محقق اردبیلی
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه محقق اردبیلی
چکیده
یکی از مهم ترین رویکردهای امروزی در زمینه فعالیت های اقتصادی روستایی ، توجه به مشارکت روستاییان در برنامه های توسعه است، که با ایجاد تعاونی های تولیدی این مهم محقق می شود. همچنین تعاونی های روستایی، به عنوان اساسی ترین رکن در توسعه پایدار روستایی در راستای اشتغال زایی و کاهش بیکاری، سرمایه گذاری، افزایش رفاه و بهره وری مد نظر است. بسیاری از از پژوهشگران معتقدند که ارتقای ظرفیت های شناختی (آگاهی، دانش)می تواند زمینه های لازم را برای دستیابی به توانمندسازی روستاییان فراهم آورد. با توجه به اهمیت موضوع هدف این پژوهش بررسی نقش توانمندسازی روانشاختی بر عضویت روستاییان در تعاونی های تولیدی شهرستان نمین به عنوان یک سازمان محلی برای مشارکت در فعالیت های توسعه روستایی است. حجم نمونه پژوهش با استفاده ار فرمول کروکران 140 نفر تعیین شده است . برای جمع آوری داده های مورد نیاز از طریق روش های کتابخانه ای و پرسشنامه اقدام شده که پایایی ابزار پژوهشی با ضرایب آلفای کرونباخ بین 78/0 الی 84/ . محاسبه شد. برای تجزیه و تحلیل داده های از روش همبستگی اسپرمن استفاده شده است. نتایج یافته ای نشان می دهد که بین اثرگذاری، اعتماد، معنی داری و خودتعیینی با متغیر عضویت در تعاونی های تولیدی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد.کلیدواژه ها
توانمندسازی ، روانشناختی، تعاونی ها ،مشارکت ، توسعه روستاییمقالات مرتبط جدید
- Economic Evaluation of Establishing a ۱۰۰-Hectare Pistachio Orchard in Savojbolagh County (Peik Village)
- بررسی خصوصیات فیزیولوژیکی موثر بر تیپ ایده آل برنج (Oryza sativa) در شرایط مطلوب (غرقاب) چنانچه با افزایش وزن بوته، شاخص برداشت در حد متوسط بماند. (II)
- بررسی خصوصیات فیزیولوژیکی موثر بر تیپ ایده آل برنج (Oryza sativa) در شرایط مطلوب (غرقاب) اگر همبستگی بین وزن بوته و شاخص برداشت شکسته شود.(I)
- بررسی خصوصیات فیزیولوژیکی موثر بر تیپ ایده آل برنج (Oryza sativa) در شرایط مطلوب در صورتی که همبستگی بین صفات شاخص برداشت و وزن بوته قابل شکستن نباشد. (III)
- مروری بر فرصت های شغلی شیلاتی در روستاها و نقش آن بر توسعه ی پایدار روستایی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.