مروری بر عملکرد لرزهای و مکانیزمهای خرابی دیوارهای برشی بتن مسلح مستطیلی بدون سوراخ

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی مهندسی عمران، معماری و مدیریت پایدار شهری
  • کد COI اختصاصی: CIVIL01_379
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 746
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی حراتی

کارشناس ارشد مهندسی عمران زلزله، دانشگاه صنعتی شریف.

حسن مقدم

استاد - دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی شریف.

چکیده

بررسی گزارشهای فنی پس از زلزلههای شدید در سالهای اخیر نشان دهنده این موضوع است که، هرچند همه بناهای دارای دیواربرشی عملکرد کلی مناسب داشتهاند، ولی در بعضی موارد به علت به وجود آمدن المان کوتاه در این سازهها و همچنین نداشتن فولادهایعرضی کافی، دیوارهای برشی و ستونها دچار آسیب شدیدی شدهاند. وجود چنین تجربیاتی در زلزلههای پیشین باعث شده تا دیدگاههاییهنوز وجود داشته باشند که بر این باورند، دیوارهای برشی دارای رفتاری ترد هستند. در این مقاله، با استفاده از جمع آوری اطلاعاتآزمایشهای صورت گرفته روی دیوارهای برشی، به بررسی رفتار غیر خطی این اعضای سازهای میپردازیم. در این مطالعه، دیوارهایبرشی به دو گروه کلی دیوارهای چاق و لاغر تقسیم شدهاند. با بررسیهای صورت گرفته، مشخص شد، که دیوارهای لاغر، بر خلافدیوارهای چاق بهصورت خمشی عمل کرده و دارای عملکرد لرزهای منعطف و مناسبی هستند. این بررسیها نشان میدهد که با استفاده از تمهیدات خاصی میتوان عملکرد لرزهای دیوارهای چاق را بهبود بخشیده و به عملکرد خمشی مطلوب نزدیک کرد

کلیدواژه ها

دیوار برشی بتن مسلح، رفتار غیر خطی دیوارهای برشی، مکانیزمهای خرابی، الگوی ترک خوردگی، نقطه شکست نهایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.