کیفیات پایدارنظامهای معماری مسکن در ایران باتاکیدبرمعماری مسکن بومی شوشتر ودزفول
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: همایش ملی مهندسی عمران، معماری و مدیریت پایدار شهری
- کد COI اختصاصی: CIVIL01_339
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 580
نویسندگان
استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری،دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات قزوین
چکیده
از آنجا که :معماری مسکن شهری در کشور ما با گذار از دوران سنت ، با جهت گیری هایی فاقد گرایش و رویه مشخض و با کمترین ارتباط با ارزش های معماری بومی / تاریخی پیشین ، طی طریق می کند .این گرایش ها بدون ضرورت سازگاری های محیطی و اقلیمی و به شکلی " ژنریک " در همه شهر ها و همه تراکم های مسکونی تکرار میشوند . این روند ها ارتباط مشخصی با علائق و الگوی زیست خانوار های ایرانی ندارند .الگوهای گوناگون و تقلیدی معماری مسکن ، هویت های بومی معماری و شهر سازی را مخدوش می کنند وخود نیز هویتی را بر نمی تابند .معماری مسکن در کشور ما فاقد معیار های کیفی است و هیچ نهاد مسئولی نیز ان را کنترل نمی کند .. این مقاله بعنوان مدخل و مقدمه ای برشناخت و فرایافت عوامل تاثیر گذار اجتماعی / فضایی به منظور تدوین معیارهای مطلوب و کارامد معماری مسکن شهری با رویکرد بومی ، تدوین شده است . با این اعتقاد ) یا فرضیه ( که حلقه گمشده در این پژو هش و تعیین رابطه های ماتریسی و الگوریتم عوامل موثر و رابطه بین انها ، –شرایط ناکار امد اجتماعی و اقتصادی و سیاسی ، بیرون از " علم وهنر " معماری است ، در حوصله مقاله : باز شناسی مسکن بومی ) الگوی شوشتر و دزفول ( با اشاره هایی به اشکال امکانپذیر باز افرینی ان ها در شکلی نو وپایدار -بررسی علل عدم موفقیت شهرجدیدی که با همین ادعا بنانهاده شد - . زمینه های پیوند بین گذشته و حال واینده برای احراز موفقیت در راستای هدف پژوهش ، تا استانه های تصمیمات فضایی ، الگو - دهی و تدوین معیار ها و ضوابط ، مورد بررسی قرار دارند .کلیدواژه ها
واگرایی و تضاد اجتماعی،الگویی زیست خانوار،الگوی رفتاری، انطباق محیط اجتماعی و فضایی، سازمان فضاییمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.